Now Reading:
Habijan: „JaSamBoljiPravnikOdTebe Petrić je hodajući sukob interesa”
Full Article 3 minutes read

Habijan: „JaSamBoljiPravnikOdTebe Petrić je hodajući sukob interesa”

Na jučerašnji medijski istup gradskog vijećnika Hrvoja Petrića, reagirao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Uvaženi gospodin Hrvoje JaSamBoljiPravnikOdTebe Petrić u svojem obraćanju javnosti tvrdi da će se na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina pri točki dnevnog reda vezanoj uz izmjenu GUP-a pogodovati privatnom investitoru Marlex Invest. Prvo, da razjasnimo, Povjerenstvo koje se bavilo inicijativama vezanim uz izmjene GUP-a provelo je sve u zakonitom postupku – sve inicijative koje su bile zaprimljene su raspravljene, Povjerenstvo je donijelo zaključke. U istom tom Povjerenstvu sjedi upravo on, JaSamBoljiPravnikOdTebe Petrić.

Osvježit ćemo pamćenje uvaženom gospodinu jer, ako govorimo o pogodovanju kada je riječ o privatnim interesima, upravo on je najbolji primjer. Kad smo u veljači na sjednici Gradskog vijeća raspravljali o izmjenama UPU-a najavio je da će biti suzdržan prilikom glasanja – on je direktor društva TEX-CO d.o.o. koje je zajedno s njegovom majkom većinski dioničar društva Vis konfekcija d.d., a koja je inicirala izmjenu UPU-a; noooooo uvidjevši da odluka neće proći zbog nedovoljno ruku, Hrvoje JaSamBoljiPravnikOdTebe Petrić mijenja stav u zadnjim sekundama i glasa ZA te odluka prolazi! Što smo ono rekli o sukobu interesa? Aha, da, podsjetimo i da je najveći donator Platforme Budimo grad na prethodnim lokalnim izborima bila njegova majka koja je predsjednica Nadzornog odbora TEX-CO d.o.o., većinskog vlasnika Vis konfekcije.

Upravo na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina pod točkom 2 je Prijedlog kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Taj Prijedlog kaže da su „povezane osobe bračni ili izvanbračni drug člana Gradskog vijeća, njegov životni partner i neformalni životni partner, njegovi srodnici po krvi u uspravnoj lozi, braća i sestre, posvojitelj i posvojenik te ostale osobe koje se prema drugim osnovama i okolnostima opravdano mogu smatrati interesno povezanima s članom Gradskog vijeća“ te da je „stvarni sukob interesa situacija kada je privatni interes člana Gradskog vijeća utjecao ili se osnovano može smatrati da je utjecao na nepristranost nositelja političke dužnosti u obavljanju njegove dužnosti.“ Bit će zanimljivo vidjeti kako će Petrić i članovi njegove Platforme Budimo grad glasati po toj točci, s obzirom na to da je spomenuti JaSamBoljiPravnikOdTebe na sjednici u veljači prilikom glasanja imao izravan interes, prekršio je upravo Prijedlog ovog kodeksa i svoj privatni interes stavio je ispred javnog interesa.

Radi svega ovog, zanimljivo je čuti kako se protivi izmjenama GUP-a, koji bi trebao omogućiti da se izgradi nova zgrada Marlex Investa. Naime, on opet ima izravan interes da to ne prođe. Zašto? Jer se na području Vis konfekcije gdje je jedan od vlasnika, zbog izmjene UPU-a za koju je glasao u veljači, također planiraju graditi stanovi, a o čemu se isto tako odlučuje na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća u petak. Naravno da mu je u interesu da se grade i kupuju stanovi na njegovom području, njegove Vis konfekcije, a ne da ih gradi Marlex Invest.”

www.sjever.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.