Now Reading:
Do kraja godine u Ivancu reciklažno dvorište vrijedno 3,19 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

Do kraja godine u Ivancu reciklažno dvorište vrijedno 3,19 milijuna kuna

Grad Ivanec otvara nova gradilišta širom svog administrativnog područja. U posao na gradnji reciklažnog dvorišta Ivanec uveden je izvođač radova, Hidroing d.d. Varaždin, koji će tijekom idućih mjeseci izvoditi radove vrijedne 3,19 milijuna kuna.

Uz predstavnika Hidroinga i Grada Ivanca, uvođenju u posao nazočili su i predstavnici stručnog nadzora i zaštite na radu.

Nositelj investicije je Grad Ivanec, a reciklažno dvorište gradit će se na površini od 5.200 m2 u vlasništvu Ivkoma d.d., koji je Gradu dao pravo građenja.

Sadašnje privremeno reciklažno dvorište u Ivkomu zamijenit će moderno dvorište s pristupnom prometnicom te s oko 2.000 m2 asfaltiranih površina, uređenih po svim propisanim standardima. Raspolagat će sa 49 kontejnera za prihvat neopasnog i opasnog otpada, u koje će građani moći odložiti otpad bez naknade.

Završetak radova očekuje se do kraja godine.

Riječ je o projektu koji se financira iz Kohezijskog fonda EU, pri čemu udio bespovratnih sredstava iznosi 79% ili 2,52 milijuna kuna, dok se preostali dio od 21% ili 670.000 kuna financira iz proračuna Grada Ivanca.

sjever.hr/ivanec.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.