Now Reading:
Dan otvorenih vrata PU krapinsko-zagorske u Krapini, štandove obišao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović
Full Article 3 minutes read

Dan otvorenih vrata PU krapinsko-zagorske u Krapini, štandove obišao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović

Policijska uprava krapinsko – zagorska u četvrtak je organizirala Dan otvorenih vrata  od 10 do 12 sati u Krapini kod Glazbenog paviljona u Parku Matice Hrvatske. Svi građani, a prvenstveno srednjoškolci, maturanti i mlađi od 28 godina mogli su saznati kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako iz „prve ruke“ izgleda jedno od najtežih i najzanimljivijih zanimanja.

Načelnik PU krapinsko-zagorske Josip Bukvić, zadovoljan je što se odazvalo dosta mladih.

-Na ovakav način prezentacije odlučili smo se jer želimo zainteresiranima predstaviti zanimanje policajac te da ih upoznamo sa svim uvjetima natječaja koji je u tijeku. Na ovaj način u neposrednom kontaktu sa našim službenicima mogu dobiti sve informacije kako bi se lakše odlučili za ovaj poziv – rekao je načelnik Bukvić.

Za vrijeme školovanja i smještaj, prehrana i prijevoz do škole su besplatni, a osigurana je i određena mjesečna naknada dok je nakon završetka svima osigurano zapošljavanje.

Štandove PU krapinsko-zagorske obišao je i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović koji je kazao kako je Krapina jedna od najsigurnijih Policijskih uprava u županiji.

-Ovakve prezentacije su bitne kako bi mladi stekli uvih u policijski posao, a neki od njih se i odluče za taj poziv – dodao je Gregurović.

U travnju ove godine raspisan je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, dok je u lipnju raspisan natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović”, kojim će 100 učenika/učenica i 25 učenika/učenica steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Putem ovih natječaja pruža se jedinstvena prilika svim mladima da steknu siguran posao uz stipendiju te besplatan smještaj, prehranu i opremu za školovanje.

foto: zip.com.hr

sjever.hr/zip.com.hr 07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.