Now Reading:
Bjelovarsko-bilogorska županija za privatne iznajmljivače smještaja osigurala 500 tisuća kuna – sufinancirati će se opremanja aprtmana, izgradnja jacuzzija, dječjih igrališta….
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko-bilogorska županija za privatne iznajmljivače smještaja osigurala 500 tisuća kuna – sufinancirati će se opremanja aprtmana, izgradnja jacuzzija, dječjih igrališta….

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić najavio je raspisivanje Javnog poziva za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja na području Bjelovarsko-bilogorske županije koji će biti objavljen u ponedjeljak, 11. srpnja. 2022. godine.

Poziv će trajati mjesec dana, a dodijelit će se ukupno 500 tisuća kuna. Na poziv će se moći javiti postojeći iznajmljivači koji će maksimalno dobiti 30 tisuća kuna odnosno financirat će se do 50 posto njihove investicije. Prihvatljive investicije su opremanje apartmana, izgradnja jacuzzija, sadržaja za wellness, izgradnja dječjih igrališta odnosno uređenje okoliša oko objekta – istaknuo je župan pojasnivši da je većina novca za taj Javni poziv stigla iz Hrvatske turističke zajednice.

Naime, Turistička zajednica BBŽ javila se na natječaj HTZ-a za razvoj turistički nedovoljno razvijenih područja i kontinenta na kojem je uspjela povući 814 tisuća kuna za četiri svoja projekta. Financijski najizdašniji tiče se upravo potpora privatnim iznajmljivačima.

Župan Marušić je najavio da će se s poticanjem privatnih iznajmljivača nastaviti i u idućim godinama, s još većim iznosima, jer se to i u ostalim županijama pokazalo kao dobro pogođena mjera koja ima utjecaja na ukupan turistički promet.

Osim što je pohvalio izvrsne turističke rezultate ostvarene na čazmanskom području gdje je u prvih šest mjeseci ove godine dvostruko više dolazaka i 81 posto više noćenja u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, župan se dotaknuo i perjanice našeg turizma, Daruvarskih toplica.

Moram istaknuti da čak 45 posto našeg turističkog prometa generiraju Daruvarske toplice. Naš je strateški interes razvijati zdravstveni turizam koji je visoko na popisu prioriteta i u Strategiji razvoja turizma RH – zaključio je župan.

Direktor TZ Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak istaknuo je dobre turističke brojke u prvih šest mjeseci ove godine.

– Što se tiče dolazaka, 53 posto smo bolji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a broj noćenja veći je za 17 posto. Osim TZ Čazma koja ima odlične rezultate, i TZ Daruvar – Papuk također prednjači značajno u brojkama, dok su ostale turističke zajednice na nekom prosjeku ili na rezultatima iz 2021., Iznimka je TZ Bilogora – Bjelovar koja ima dosta izražen pad u broju noćenja, dok je u dolascima ipak u porastu – istaknuo je Medak dodajući da generalno možemo biti zadovoljni podacima.

sjever.hr/bbz.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.