Now Reading:
Na graničnom prijelazu Goričan pala još dvojica mladića – zaplijenjena im nova vrsta droge
Full Article 1 minutes read

Na graničnom prijelazu Goričan pala još dvojica mladića – zaplijenjena im nova vrsta droge

Kako je izvijestila PU međimurska, u ponedjeljak u 16:39 sati osobnim automobilom, belgijskih nacionalnih oznaka, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, graničnoj kontroli pristupili su belgijski državljani rođeni 2001. i 2003. godine.

U cilju zaprečivanja krijumčarenja droga preko državne granice, policijski službenici Policijske postaje Prelog pristupili su pregledu osoba, prtljage i vozila te je tom prilikom 21-godišnji belgijski državljanin policijskim službenicima predao otvorenu kartonsku kutiju u kojoj se nalazila PVC vrećica ispunjena sadržajem bijele praškaste materije te digitalnu vagu i nekoliko desetaka komada manjih praznih PVC vrećica s patentnim zatvaračima.

Policijski službenici oduzeli su predane predmete. Preliminarnim testiranje uzorka oduzete bijele praškaste materije dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo droge, dok će se točna vrsta i količina odrediti vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Belgijski državljani su uhićeni i privedeni na kriminalističko istraživanje.

Zaprimljenim nalazom toksikološkog vještačenja utvrđeno je da se radi o sintetičkoj drogi iz skupine psihostimulansa, naziva 3-CMC, težine 133,14 grama.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnja i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

www.sjever.hr
06.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.