Now Reading:
Župan Posavec gostovao u Dobro jutro Hrvatska: Školujemo ljude za tržište rada, a ne za Zavod za zapošljavanje
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec gostovao u Dobro jutro Hrvatska: Školujemo ljude za tržište rada, a ne za Zavod za zapošljavanje

Međimurska županija četvrti je puta dobila nagradu jednog od najuglednijih svjetskih ekonomskih časopisa Financial Times u žestokoj konkurenciji sa 160 velikih i manjih regija i više od 350 gradova Europske unije i regije budućnosti 2022. i 2023. godine. Bio je to povod za gostovanje međimurskog župana Matije Posavca koji je gledateljima opisao što to točno rade da su uvijek korak ispred ostalih županija.

Župan je ponosno naglasio kako je Međimurje ove godine nosioc titule Europska regija sporta stoga sportskih manifestacija ne nedostaje, kao ni ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Financial Times prepoznao nas je već treći puta, a riječ je pametnom promišljanju u privlačenju stranih investicija u ulaganju u gospodarske zone, korištenje EU fondova produktivnosti i motiviranosti radne snage, obrazovanosti i konačnim rezultatima – komentirao je Posavec naglasivši da uistinu puno znači kada to netko sa strane prepoznaje, a Financial Times to prati po strogo određenim kriterijima.

Međimurje je prema investitorima, bussines friendly regija što znači da će prije, brže i lakše sprovesti željene investicije, uz inače vrlo zahtjevnu hrvatsku administraciju.

Međimurska županija ponosi i pripremljenim i obrazovanim ljudima za visokotehnološki razvoj koji su dobili svoj ogroman prostor u revitaliziranom prostoru bivše vojarne gdje se smjestilo Veleučilište, dva znanstveno istraživačka centra, Poduzetnički inkubator.

Župan naglašava kako su sve strane investicije koje su došle u Međimurje dodatno unaprijedile gospodarstvo i otvorile na stotine radnih mjesta. Stopa nezaposlenosti u Međimurju je ispod 4 posto, a 80 posto gospodarske snage je orijentirano na izvoz.

-Kada to povežemo s obrazovanjem, mijenjate tu obrazovnu strukturu da školujete ljude za tržište rada, a ne za Zavod za zapošljavanje. I to sve skupa daje jedan smisao – naglašava Posavec.

O čemu je još govorio međimurski župan pogledajte na linku.

Foto: screenshoot

abrkic/sjever.hr
05.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.