Now Reading:
Ljetni kamp tehničke kulture u Čakovcu – Kroz šest dana stotinjak osnovnoškolaca učilo i zabavljalo se kroz brojne kreativne radionice
Full Article 2 minutes read

Ljetni kamp tehničke kulture u Čakovcu – Kroz šest dana stotinjak osnovnoškolaca učilo i zabavljalo se kroz brojne kreativne radionice

Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije u III. OŠ Čakovec održalo je 5. ljetni kamp tehničke kulture “Učenje tehnike kroz igru”.

Uz partnere Radio klub “Međimurje”, Foto-kino klub Ivanovec i Aeroklub “Međimurje” te podršku Grada Čakovca i Zajednice tehničke kulture Međimurske županije, u šest dana stotinjak osnovnoškolaca s područja cijelog Međimurja imalo je mogućnost uključiti se u 11 različitih aktivnosti.

Tako su za njih pripremljene radionice radio komunikacije, modelarstvo, kreativna tehnička tvorevina 1. i 2., kreativna radionica oslikavanje predmeta, strojarstvo i strojarske konstrukcije, foto video radionica, zrakoplovno i raketno modelarstvo, Code Club – programiranje Scratch, micro bit, 3D modeliranje za početnike i za napredne te dizajniranje tiskanih pločica.

Posljednjeg dana kampa posjetila ih je i pozdravila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini kojoj su predstavili naučeno, realizirane projekte, ali je i ujedno na određenim radionicama uz mentore čestitala najuspješnijima. Tako su joj osnovnoškolci pokazali novi film o Čakovcu koji su realizirali u samo nekoliko dana, makete aviona i rakete koja je puštena po završetku kampa, majice, narukvice i ostale ručne radove s kreativnih radionica. Složili su se da su puno naučili, pritom se dobro zabavili i da se vraćaju na ljetni, no prije toga i na zimski kamp.

Gradonačelnica Cividini je naglasila kako je važnost kampova u tome da djecu usmjeravaju prema STEM području, no potiču i kreativnost te logičko razmišljanje.

Pohvalila je mentore, učitelje tehničke kulture, Društvo pedagoga tehničke kulture i Zajednicu tehničke kulture te obišla sve radionice uz predsjednicu Društva, ujedno i voditeljicu kampa Jelenu Tuksar, predsjednika Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željka Medveda, Maju Odrčić Mikulić, pročelnicu Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije te Natašu Hajdinjak, ravnateljicu III. osnovne škole Čakovec.

Spomenimo kako se kampovi ovakvog tipa uspješno organiziraju već pet godina, a dio djece sudjelovao je i na proljetnom kampu tehničke kulture koji je, ove godine održan po prvi puta, bio pun pogodak.

www.sjever.hr
05.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.