Now Reading:
Dan otvorenih vrata PU krapinsko – zagorske – Dođite u Krapinu i iz prve ruke saznajte sve o radu policijskih službenika
Full Article 2 minutes read

Dan otvorenih vrata PU krapinsko – zagorske – Dođite u Krapinu i iz prve ruke saznajte sve o radu policijskih službenika

Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske pozivaju sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina, koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru, da ovog četvrtka, od 10 do 12 sati dođu u Krapinu kod Glazbenog paviljona u Parku Matice Hrvatske i saznaju kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako to iz „prve ruke“ izgleda kada se baviš jednim od najtežih, ali i najzanimljivijih zanimanja.

Trenutno su aktualna dva natječaja putem kojih svi zainteresirani mladi ljudi, koji udovoljavaju uvjetima natječaja, mogu postati policajci odnosno policajke.

Naime, u travnju ove godine raspisan je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, dok je u lipnju raspisan natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović”, kojim će 100 učenika/učenica i 25 učenika/učenica steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Putem ovih natječaja pruža se jedinstvena prilika svim mladima da uz stipendiju te besplatan smještaj, prehranu i opremu za školovanje, steknu siguran posao.

Povodom “Dana otvorenih vrata Policijske uprave krapinsko-zagorske” u Krapini bit će postavljeni info punktovi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, na kojima će se građani moći upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije te razgovarati s policijskim službenicima o temama za koje pokažu interes.

Također, svi zainteresirani mladići i djevojke moći će isprobati poligon u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina za provjeru motoričkih sposobnosti, koje je potrebno savladati kako bi se jednog dana postalo policajcem/policajkom.

www.sjever.hr
05.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.