Now Reading:
Vladina stranica koronavirus.hr turistima daje lažne informacije, tvrde da su od 13. srpnja obavezne maske!
Full Article 1 minutes read

Vladina stranica koronavirus.hr turistima daje lažne informacije, tvrde da su od 13. srpnja obavezne maske!

Službena vladina stranica o koronavirusu, koronavirus.hr, na engleskom jeziku turistima poručuje da su od 13. srpnja maske obavezne u zdravstvenim ustanovama, javnom prijevozu, u trgovinama, za zaposlenike u ugostiteljstvu koji se bave pripremom i serviranjem hrane i pića, donosi index.hr

Na stranici se također poručuje da od 10. srpnja svi organizatori okupljanja s više od 100 sudionika moraju ispunjavati posebne mjere.

Naime, vladina “službena stranica za pravodobne i točne informacije o koronavirusu” u izvještajima o korona-brojkama na engleskom jeziku objavljuje prastare informacije o mjerama, stare doslovno godinu dana. 

Tako će turist koji se pokuša informirati na “službenoj stranici vlade za pravodobne i točne informacije” dobiti informaciju da će morati nositi masku primjerice u dućanu, što u Hrvatskoj nije obavezno već pola godine.

Iz vlade su za index.hr rekli kako su iz agencije koja održava stranicu rekli kako se radi o tehničkom problemu koji će u najkraćem roku biti saniran. Agencija odnosno tvrtka koja održava stranicu će se, dodaju iz vlade, oglasiti priopćenjem.

sjever.hr/index.hr
04.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.