Now Reading:
Varaždinac na čelu Hrvatske poljoprivredne komore za Sjever.hr ekskluzivno otkriva – Hrvatska postaje u potpunosti energetski neovisna?
Full Article 1 minutes read

Varaždinac na čelu Hrvatske poljoprivredne komore za Sjever.hr ekskluzivno otkriva – Hrvatska postaje u potpunosti energetski neovisna?

Zabrinjavajući rast cijene energenata bila je jedna od glavnih tema konferencije Hrvatskih izvoznika koja se u ponedjeljak održala u Zagrebu. Na konferenciji je sudjelovao i Varaždinac Mladen Jakopović, inače predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore koji je za naš portal ekskluzivno otkrio da Hrvatska postaje energetski neovisna.

Naime, gost konferencije bio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je najavio veliko ulaganje u LNG terminal koje bi za više od 100 posto povećalo kapacitet samog terminala.

-S time bi Hrvatska bila potpuno neovisna, ne samo za svoje potrebe nego i Slovenije, Bosne i Hercegovine i čak dijelom Mađarske – rekao je Jakopović te dodao kako je ovu investiciju, prema najavama, moguće realizirati unutar godine dana.

-To je sasvim sigurno jedan od smjerova u kojem će Hrvatska ići u ovom trenutku jer vidimo da će se najvjerojatnije južni tok zatvoriti i da će cijeli taj dio Europe ostati bez ruskog plina i energije – zaključio je šef Hrvatske poljoprivredne komore.

tklopotan / www.sjever.hr
04.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.