Now Reading:
Mala benzinska kod Varaždina ostala bez dizela, a vlasnik poručuje: „15 godina gradimo tvrtku i ne znam kako ćemo preživjeti”
Full Article 2 minutes read

Mala benzinska kod Varaždina ostala bez dizela, a vlasnik poručuje: „15 godina gradimo tvrtku i ne znam kako ćemo preživjeti”

Vlada Republike Hrvatske u ponedjeljak je donijela odluku o zamrzavanju cijena goriva na još dva tjedna, a glavni gubitnici ponovno su mali trgovci naftnim derivatima koji, prema svemu sudeći, razmišljaju o zatvaranju benzinskih postaja.

Jedna benzinska postaja kod Varaždina, Kero benz u Gornjem Knegincu u ponedjeljak je ostala bez dizela, a vlasnik Marko Keretić za naš je portal izjavio kako su prošli mjesec imali 60 tisuća kuna gubitka.

Do nestašice dizela na ovoj benzinskoj došlo je zbog povećanje potražnje tijekom vikenda, no Keretić govori kako još uvijek ne znaju hoće li sutra dobiti gorivo jer su neki najavili da ga neće isporučivati. Stanje je prema njegovim riječima katastrofalno.

-Prošli mjesec smo imali zaradu 30 lipa. Gubitak nam je bio 60 tisuća kuna, a u ovom mjesecu preko 200 tisuća kuna. Tko izmišlja ovakve mjere u Vladi, nevjerojatno. Mi kupujemo i prodajemo gorivo po istoj cijeni. Kako mogu zaraditi za plaće, za struju i sve ostalo? – pita se Keretić.

Ako će biti potrebno, benzinsku postaju zatvorit će bez ustručavanja, a kako otkriva, čini se da ni veliki ne mogu izdržati. Naime, u naftnim krugovima može se čuti da o zatvaranju razmišljaju i Shell, Petrol i Crodux koji dnevno posluju s 400 tisuća kuna gubitka.

-Pitam se koliko bih proizvoda trebao prodati u trgovini kako bih pokrio plaće od oko 70 tisuća kuna i struju koja je u mjesec dana narasla sa 6 na 15 tisuća kuna. Zarada nam je nula, no nitko to ne gleda. 15 godina gradimo tvrtku, hranimo 17 obitelji koje žive od plaća koje im isplaćujemo i uopće ne znam kako ćemo preživjeti – govori Keretić i zaključuje kako je Vlada potrošačima osigurala niže cijene goriva, no njima istovremeno uzela sve.

tklopotan / www.sjever.hr
04.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.