Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija može se pohvaliti najboljom školom i najboljim učenikom, stiglo vrijedno priznanje HOK-a
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija može se pohvaliti najboljom školom i najboljim učenikom, stiglo vrijedno priznanje HOK-a

Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore u City Plazi u Zagrebu održana je svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore.

Na Akademiji su najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša Priznanja Hrvatske obrtničke komore, a ujedno su promovirani novi majstori i majstorice.

Također, na Akademiji je dodijeljena i nagrada „Šegrt Hlapić” za 2022. godinu. Nagradu dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja najboljoj školi – izvođaču obrazovnih programa za vezane obrte, najboljem mentoru/ici i najboljem učeniku/ici.


Nagradu „Šegrt Hlapić” u kategoriji najbolje škole – izvođača obrazovnih programa za vezane obrte dobila je Strukovna škola Đurđevac, na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko- križevačke županije. Nagradu školi uručio je ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Zvonimir Novak, a u ime škole preuzeo ravnatelj Darko Špoljar.

U kategoriji najboljeg učenika, nagradu „Šegrt Hlapić” dobio je Antonelo Horvat, učenik Srednje škole „Ivan Seljanec” iz Križevaca koji se obrazuje za zanimanje kuhar u jedinstvenom modelu obrazovanja, također na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. Nagradu je uručio Zvonimir Novak, a u pratnji učenika bili su ravnateljica škole Gordana Juran- Ratković i mentor Mišel Doskočil.


Svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore bili su nazočni predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te drugi uvaženi gosti.

Svečanoj Akademiji su, uz predstavnike škola, prisustvovale i predstavnice Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić i Azra Magdić.

sjever.hr/obrtnicka-komora-koprivnica.hr
04.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.