Now Reading:
Kako je uopće upalio auto?! Vikend rekorder u Podravini vozio s 3,10 promila, a vozilo se i 50 km/h iznad ograničenja!
Full Article 2 minutes read

Kako je uopće upalio auto?! Vikend rekorder u Podravini vozio s 3,10 promila, a vozilo se i 50 km/h iznad ograničenja!

Tijekom vikenda od 1. do 4. srpnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 15 prometnih nesreća od čega sedam s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreće, a mladi vozači tri prometne nesreće.
 
Sankcionirana su 143 prometna prekršaja od čega 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 60 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 3. srpnja 2022. godine u 23.50 sati u naselju Sveti Petar Orehovec, kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 3,10 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 2. srpnja 2022. godine u 14.31 sati, u naselju Budančevica, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 129 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Tijekom vikenda tri vozača su uhićena, žurni prekršajni postupak proveden je nad jednim vozačem kojem je dežurni sudac odredio mjeru zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana. Dva vozača zadržana su posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.     

Izdvajamo, 22-godišnjeg mladog vozača, koji je danas, 4. srpnja 2022. godine oko 1 sat u Koprivnici u Ulici Tina Ujevića upravljao motociklom bez zaštitne kacige, odbio se zaustaviti na znak policijskog službenika, naknadno je zaustavljen te je utvrđeno da je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom pod utjecajem alkohola od 2,44 promila, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „A“ kategorije. Vozač je uhićen te će protiv njega bit pokrenut prekršajni postupak.

www.sjever.hr
04.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.