Now Reading:
Ponovno u hrvatskom vrhu: Općini Lobor četvrtu godinu zaredom petica za transparentnost!
Full Article 2 minutes read

Ponovno u hrvatskom vrhu: Općini Lobor četvrtu godinu zaredom petica za transparentnost!

Četvrtu godinu zaredom Općini Lobor dodijeljena je peticu za transparentnost. Naime, Institut za javne financije svake godine analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, a Općini Lobor četvrtu je godinu dodijelio najvišu moguću ocjenu, čistu peticu.

Da je riječ o još jednom velikom priznanju koje Općina dobiva od 2019. godine potvrdila je načelnica Ljubica Jembrih.

– Drago mi je što je u zadnjih nekoliko godina u našoj Općini vidljiv velik napredak. Izuzetno nam je bitno da su naši mještani uključeni u planiranje i izradu nacrta proračuna, kao i u sve planove, investicije i projekte koje provodimo i na taj način radit ćemo i dalje. Građani su ti koji pune proračun, pa je bitno da budu upoznati sa svime što Općina radi – rekla je načelnica Jembrih.

Riječ je o analizi proračunske transparentnosti od studenog 2021. do travnja 2022. godine, a podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije.

Institut ju mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama jedinica lokalne samouprave, odnosno polugodišnjim izvještajem o izvršenju proračuna za 2020. godinu te prijedlogom proračuna, izglasanog proračuna i proračunskog vodiča za građane za 2021. godinu.

www.sjever.hr
03.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.