Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Malo manje vruće, tijekom jutra ponegdje moguća kiša – za meteoropate nema predaha
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Malo manje vruće, tijekom jutra ponegdje moguća kiša – za meteoropate nema predaha

Neki su na godišnjem odmoru, neki „samo” na slobodnom vikendu, ima ih, nažalost, i koji rade, a svima nam je zajedničko jedno – zanima nas kakvo će biti vrijeme jer neki nam planovi ovise upravo o tome.

Iz DHMZ-a predviđaju da će danas biti pretežno sunčano i danju u većini predjela unutrašnjosti manje vruće. Još tijekom jutra u unutrašnjosti prolazno više oblaka uz moguću kišu, a uglavnom na istoku pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne ponekog pljuska može biti u Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena bura, u prvom dijelu dana podno Velebita lokalno jaka, te sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 26 °C. Najviša dnevna većinom između 28 i 32, na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije od 33 do 37 °C.

Biometeorološka prognoza za subotu

Na području cijele zemlje biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Iako će u unutrašnjosti biti manje vruće nego prethodnih dana, atmosferske nestabilnosti tijekom noći i jutra u tim predjelima mogu kvariti raspoloženje osjetljivijih meteoropata.
Na području Jadrana i unutrašnjosti Dalmacije postoji umjerena do velika opasnost od vrućine koja može uzrokovati zdravstvene probleme kod osjetljivih skupina ljudi. Stoga se potrebno pridržavati preporuka o zaštiti od velikih vrućina koje su dostupne na mrežnim stranicama DHMZ-a.

www.sjever.hr
02.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.