Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Malo manje vruće, tijekom jutra ponegdje moguća kiša – za meteoropate nema predaha
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Malo manje vruće, tijekom jutra ponegdje moguća kiša – za meteoropate nema predaha

Neki su na godišnjem odmoru, neki „samo” na slobodnom vikendu, ima ih, nažalost, i koji rade, a svima nam je zajedničko jedno – zanima nas kakvo će biti vrijeme jer neki nam planovi ovise upravo o tome.

Iz DHMZ-a predviđaju da će danas biti pretežno sunčano i danju u većini predjela unutrašnjosti manje vruće. Još tijekom jutra u unutrašnjosti prolazno više oblaka uz moguću kišu, a uglavnom na istoku pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne ponekog pljuska može biti u Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena bura, u prvom dijelu dana podno Velebita lokalno jaka, te sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 26 °C. Najviša dnevna većinom između 28 i 32, na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije od 33 do 37 °C.

Biometeorološka prognoza za subotu

Na području cijele zemlje biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Iako će u unutrašnjosti biti manje vruće nego prethodnih dana, atmosferske nestabilnosti tijekom noći i jutra u tim predjelima mogu kvariti raspoloženje osjetljivijih meteoropata.
Na području Jadrana i unutrašnjosti Dalmacije postoji umjerena do velika opasnost od vrućine koja može uzrokovati zdravstvene probleme kod osjetljivih skupina ljudi. Stoga se potrebno pridržavati preporuka o zaštiti od velikih vrućina koje su dostupne na mrežnim stranicama DHMZ-a.

www.sjever.hr
02.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.