Now Reading:
Općini Bedekovčina dodijeljeno 50 tisuća kuna za provedbu programa zaštite i očuvanja dvorca Poznanovec
Full Article 1 minutes read

Općini Bedekovčina dodijeljeno 50 tisuća kuna za provedbu programa zaštite i očuvanja dvorca Poznanovec

Općini Bedekovčina Ministarstvo kulture odobrilo je program zaštite i očuvanja Dvorca Poznanovec te će program sufinancirati u iznosu od 50.000 kuna.

– Dvorac je u vlasništvu Republike Hrvatske i zaštićeno je kulturno dobro, međutim, zbog dugogodišnjeg neodržavanja i neulaganja, dvorac je u vrlo lošem građevinskom stanju. Obzirom da je obnova Dvorca Poznanovec uvrštena kao strateški projekt u Strategiju razvoja turizma Općine Bedekovčina za razdoblje 2021.-2027., Općina Bedekovčina odlučila je pokrenuti prve korake u cilju obnove dvorca – poručuju iz Općine Bedekovčina.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dalo je suglasnost Općini Bedekovčina za prijavu navedenog programa, obzirom da je dvorac u vlasništvu Republike Hrvatske.

U sklopu programa izradit će se arhitektonska snimka postojećeg stanja zgrade dvorca i ostalih zgrada s fotodokumentacijom, idejno rješenje za potrebe ishođenja posebnih uvjeta građenja, provest će se konzervatorska istraživanja, izraditi upute za projektiranje te će se izraditi elaborat krajobraznog uređenja. Potrebna sredstva za provedbu programa procjenjuju se u iznosu od 280.000 kuna.

www.sjever.hr
02.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.