Now Reading:
Završeni radovi u Trnovcu i Bartolovcu, a već se pripremaju nova ulaganja
Full Article 2 minutes read

Završeni radovi u Trnovcu i Bartolovcu, a već se pripremaju nova ulaganja

U Trnovcu su završena uređenja dviju ulica, a u Bartolovcu unutrašnje uređenje objekta Matičnog ureda. Završene radove u petak su obišli načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Jurak i vijećnici te predstavnici izvođača radova.

Načelnica Vitković naglasila je da se nakon donošenja proračuna za 2022. godinu odmah krenulo u realizaciju projekata.

–Odmah smo prikupili dokumentaciju i proveli javnu nabavu za kompletnu sanaciju dviju prometnica u naselju Trnovec, Ulicu Ruđera Boškovića i Ulicu kralja Tomislava. Radovi su izvedeni na ukupno 650 metara. Ulice imaju biciklističko-pješačke staze, a mještani i mogućnost priključka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu. Ukupna vrijednost ovih radova je 1,5 milijuna kuna – kazala je Vitković te zahvalila izvođaču radova PZC-u Varaždin na kvalitetno odrađenom projektu unutar roka.

Vitković je dodala da se tu ne staje.

–Trenutno je u fazi postupak javne nabave za izgradnju dviju novih prometnica, asfaltiranje Ulice Ivana Mažuranića te probijanje Ulice Miroslava Krleže. Ukupna procijenjena vrijednost tih dviju prometnica je 2,7 milijuna kuna i u potpunosti će se financirati iz sredstava proračuna – najavila je načelnica Općine Trnovec Bartolovečki.

Nakon prethodne energetske obnove zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu, završni su i radovi na unutrašnjem uređenju objekta.

–Objekt će biti namijenjen za rad sportskih, kulturnih i drugih udruga, mještana naselja Bartolovec, ali i mještana ostalih naselja u općini. Za unutarnje uređenje izdvojeno je 350.000 kuna, a za kompletnu obnovu objekta koristili smo i druge izvore, odnosno sufinanciranja državnih ministarstva. U planu je i uređenje parkirnih mjesta te malog parka s travnjakom – rekla je načelnica Vitković.

www.sjever.hr
01.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.