Now Reading:
Zagrebačka žičara još ne vozi. Senzor se pokvario zbog visoke temperature, u gondoli zaglavilo 40-ak ljudi
Full Article 1 minutes read

Zagrebačka žičara još ne vozi. Senzor se pokvario zbog visoke temperature, u gondoli zaglavilo 40-ak ljudi

Uzrok automatskog zaustavljanja Žičare Sljeme jučer oko 17 sati bile su iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od senzora žičare, priopćili su iz ZET-a jučer, prenosi index.hr

-Smetnje su otklonjene, a kako nam je sigurnost putnika prioritet, napravit će se dodatni pregled svih sklopova. Očekujemo da će žičara danas početi voziti oko 12 sati – rekao je jutros za HRT glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba. Dodao je da vjeruje kako se događaji od četvrtka neće ponoviti iako će i danas, kao i sljedećih dana, biti vrlo visoke temperature.

-Žičara je, kao i svaki drugi sustav, podložna poteškoćama, međutim imamo vrhunske ekipe, to je vrhunski sustav. Vjerujem da će sve biti u redu, dodaje. U gondoli je ostalo 40-ak ljudi.

-Njihova sigurnost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Oni su putem interfona odmah bili obaviješteni da je zaustavljen rad uslijed tehničkih smetnji te kako je u tijeku prebacivanje na pomoćni pogon, nakon čega su oni bili spušteni na sigurno do postaja. Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te se ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti – naglasio je Zeba u jutrošnjem razgovoru za HRT.

sjever.hr/index.hr
01.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.