Now Reading:
Prava poslastica za ljubitelje brzine i automobila: ne propustite 28. Nagradu Stubičkih Toplica
Full Article 2 minutes read

Prava poslastica za ljubitelje brzine i automobila: ne propustite 28. Nagradu Stubičkih Toplica

Ovog vikenda u Stubičke Toplice stiže prava poslastica za ljubitelje automobila. Naime, nastavlja se prvenstvo Hrvatske u auto utrkama na brdskim stazama što će biti peta od osam predviđenih utrka u ovogodišnjem kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza.

28. Nagrada Stubičkih Toplica održat će se ove subote i nedjelje pod pokroviteljstvom i uz suorganizaciju Općine Stubičke Toplice i Krapinsko-zagorske županije i u organizaciji Auto kluba Delta iz Zagreba.

Počasni pokrovitelj je župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, a predsjednik
Organizacijskog odbora načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.

Utrka će se održati na već svima poznatoj i legendarnoj stazi sa sjeverne strane Medvednice, od Pile do podno Fakultetskog dobra Sveučilišta u Zagrebu. Staza je duga 5510 metara, izuzetne konfiguracije, s vrlo kvalitetnom asfaltnom podlogom i preko 3000 metara zaštite dvostrukom metalnom ogradom.

I dok je za subotu predviđena registracija vozača i tehnički pregled vozila, u nedjelju će se s početkom u 9 sati održati dvije trening vožnje. Svečano otvorenje utrke je u 13 sati, a prva od dvije bodovane vožnje počinje u 13.15 sati.

Uz bodovanje za prvenstvo Republike Hrvatske na brdskim stazama, natjecatelji će se boriti i u brdskom prvenstvo povijesnih automobila te kupu povijesnih automobila u vožnji točnosti. Nastupit će 78 vozača, a favorit za pobjedu u kategoriji turističkih automobila sigurno je Dejan Dimitrijević, pobjednik posljednje tri ovogodišnje utrke, prošlogodišnji viceprvak i dvostruki državni prvak 2019. i 2020. godine.

Ulaz je slobodan, a radi održavanja utrke, županijska cesta od Pile do Fakultetskog dobra u nedjelju od 8 do 19 sati bit će zatvorena za promet.

www.sjever.hr
01.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.