Now Reading:
Mladić iz Domašinca pronašao izgubljeni novčanik i dobro opelješio vlasnika
Full Article 2 minutes read

Mladić iz Domašinca pronašao izgubljeni novčanik i dobro opelješio vlasnika

Kako je izvijestila PU međimurska, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja općine Domašinec, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 20. lipnja između 14 i 22 sata na nepoznatoj lokaciji iz taxi vozila ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice, dok se uz jednu od kartica nalazio i pripadajući PIN broj.

Osumnjičeni je potom pomoću ukradenih bankovnih kartica plaćao raznu robu u trgovinama na području Čakovca, dok je pomoću jedne kartice i pripadajućeg PIN-a podigao novac na nekoliko bankomata. Ovim kaznenim djelom osumnjičeni je 73-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom kriminalističkog istraživanja od 20-godišnjaka oduzeli su ukradene bankovne kartice te ih vratili vlasniku.

Protiv 20-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

-Opisana kaznena djela svakako su dobar povod da ponovno upozorimo, odnosno uputimo savjet građanima kako u svojim novčanicima, torbicama ili nekim drugim predmetima, ni u kom slučaju ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove. Time će vrlo jednostavno izbjeći neželjene situacije u kojima kradljivci na relativno jednostavan način mogu podići novac s njihovih računa – poručuju iz PU međimurske.

www.sjever.hr
01.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.