Now Reading:
MALIM TRGOVCIMA PREKIPJELO U utorak moguće zatvaranje stotinjak benzinskih postaja u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

MALIM TRGOVCIMA PREKIPJELO U utorak moguće zatvaranje stotinjak benzinskih postaja u Hrvatskoj

Predsjednik Udruge malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac za tportal je najavio kako će se sljedeći utorak zatvoriti stotinjak malih benzinskih postaja, ako Vlada ne podigne marže na dizel i plavi dizel.

Udruga okuplja više od 60 malih trgovaca koji upravljaju sa stotinjak benzinskih postaja diljem Hrvatske.

Miljavac je istaknuo da ako ne dođe do pozitivnih promjena oko strukture cijena, odnosno marži koje su trgovcima nužne da nastave s radom, svakako idu u zatvaranje.

-Kritična je situacija i na rubu smo propasti. Nemamo drugog izlaza. Bilo bi nam bolje da zatvorimo danas nego što čekamo utorak, ali nadamo se da će Vlada reagirati – rekao je Miljavac.

Naglasio je da male benzinske postaje drže više od 20 posto tržišta u Hrvatskoj te da se često nalaze na zabačenijim mjestima, gdje se velikim proizvođačima ne isplati biti. Uz to zapošljavaju više od tisuću ljudi.

-Osam mjeseci radimo s gubitkom, otkako je Vlada u listopadu prošle godine prvi put intervenirala u cijene goriva. Nećemo pristati na mrvice jer smo došli na ivicu financijske i živčane izdržljivosti. Opet, ne očekujemo nikakva čuda – istaknuo je Miljavac za tportal.

Mali trgovci traže da Vlada podigne maržu na dizel na 75 lipa, a na plavi dizel na 55 lipa, jer trenutno posluju s negativnom maržom, i da se provede liberalizacija tržišta.

www.sjever.hr/tportal.hr
01.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.