Now Reading:
Više od polovice Hrvata smatra da je za uspjeh važnija stranačka iskaznica nego škola – jeste li i vi među njima?
Full Article 1 minutes read

Više od polovice Hrvata smatra da je za uspjeh važnija stranačka iskaznica nego škola – jeste li i vi među njima?

Agencija Promocija plus je za RTL Danas provela istraživanja o tome jesu li Hrvati zadovoljni svojim poslovnim životom te koliko važnim smatraju obrazovanje.

Između ostalih, građanima je postavljeno i pitanje što je potrebno za uspjeh u poslu, odnosno životu, a rezultati su...jesu li, zapravo, iznenađujući?

Da je za uspjeh u životu je važnije biti u političkoj stranci nego biti dobro obrazovan smatra više od pola hrvatskih građana, točnije 52,8 posto. To je stajalište češće rasprostranjeno među muškarcima (56 posto) nego među ženama (49,8 posto). Spomenuto stajalište češće podupiru zrelije dobne skupine te oni sa srednjim i nižim obrazovanjem, a najviše dolaze iz velikih urbanih središta, najčešće žive u Dalmaciji, Slavoniji i Središnjoj i gorskoj Hrvatskoj.

Uz članstvo u političkoj stranci za uspjeh i dobar posao je potrebna i veza, tako barem smatra visokih 58,7 posto hrvatskih građana, što bi mogao biti indirektni pokazatelj razine korumpiranosti i nepotizma u društvu općenito, piše RTL Danas. U ovom stajalištu nema bitnije razlike između pogleda muškaraca i žena, dok među dobnim skupinama je ovo stajalište najzastupljenije u zrelim dobnim skupinama (40-60 godina) te među niže i srednje obrazovanim.

www.sjever.hr/rtl.hr
30.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.