Now Reading:
Na prostoru Visa niknut će novi stanovi?
Full Article 2 minutes read

Na prostoru Visa niknut će novi stanovi?

Jedna od glavnih tema sljedeće sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina bit će izmjene generalnog urbanističkog plana, a kako je najavio gradonačelnik Neven Bosilj, ovo će donijeti nekoliko vrlo bitnih stvari od interesa za grad.

Naime, na prostoru nekadašnje vojne pekare otvorit će se mogućnost za izgradnju državnog arhiva. Prema najavama gradonačelnika Bosilja, riječ je o projektu koji će krenuti kroz koji mjesec.

-Moći će se graditi i umirovljenički domovi u Biškupcu, zoni sjeverno od varaždinskog groblja, a tu su napravljene još neke stvari gdje je država tražila da možemo napraviti meteorološko motrilište, radarski centar i slično. Nakon toga moramo donijeti UPU povijesne jezgre zato da se konačno može izdati građevinska dozvola za rekonstrukciju i nadogradnju bivše robne kuće Vama. Za potrebe toga izrađena je prethodna revizija konzervatorskog ureda – rekao je Bosilj dodavši kako je riječ o jedinoj promjeni u gradskoj jezgri.

Promjena će biti i na istočnom dijelu grada. Naime, donosi se urbanistički plan uređenja zone Visa gdje bi uskoro, prema najavama gradonačelnika mogli niknuti novi stanovi.

-Budući na tom dijelu više nema proizvodnje, želja vlasnika je da se to pretvori u prostor stanogradnje. Te sve izmjene je financirao Vis i naša ideja je da se grad tamo dalje širi. Kada napravimo pothodnik taj dio grada i industrijska namjena prenamijenit će se u stambeno-poslovnu namjenu – kazao je Bosilj.

Iako je jedan od od prvih poteza nove gradske uprave bilo smanjenje broja upravnih odjela Grada Varaždina, taj će se broj ipak povećati.

– Odlučio sam se od jednog odjela, za poslove gradonačelnika, Gradskog vijeća, proračun, financije i javnu nabavu razdvojiti to na dva odjela i imati posebni odjel za financije, proračun i javnu nabavu zbog kvalitetnijeg i boljeg funkcioniranja – rekao je Bosilj.

Ako gradski vijećnici prihvate ovu odluku Grad će ubuduće imati pet upravnih odjela, umjesto četiri koliko ih je imao nakon smanjenja. Sjednica Vijeća na redu je 8. srpnja s početkom u 9 sati.

tklopotan / www.sjever.hr
30.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.