Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija nagradila najmaturante Gimnazije Zabok – zamjenica Petek: Svojim rezultatima promoviraju ime županije!
Full Article 4 minutes read

Krapinsko-zagorska županija nagradila najmaturante Gimnazije Zabok – zamjenica Petek: Svojim rezultatima promoviraju ime županije!

Iza Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok još je jedna uspješna godina, bogata nagrada, godina povratka u normalne nastavne aktivnosti i izvanškolska druženja. S obzirom da je Krapinsko-zagorska županija davno prepoznala važnost nagrađivanja učenika i učenica koji postižu najveće uspjehe, toga nije izostalo ni ove godine, pa su učenicima koji su sve razrede završili s 5.0 uručene simbolične nagrade.

Kako je potvrdila zamjenica župana Jasna Petek, na taj način ih žele motivirati za dalje, ali i zahvaliti na svemu što čime.

-Tako već niz godina Krapinsko-zagorska županija učenike i učenice, odnosno maturante i maturantice koji su završili sve razrede s 5.0 nagrađuje ih jednom malom simboličnom nagradom. Na taj im način prije svega zahvaljujemo i javno objavljujemo naše mlade vrijedne pojedince – rekla je Petek.

Naglasivši kako Gimnazija Zabok iz godine u godinu postiže velike rezultate, zamjenica Petek istaknula je kako time promoviraju ne samo ime gimnazije i grada Zaboka, nego i Krapinsko-zagorske županije, u Hrvatskoj i šire.

-Sve što ste postigli, sve nagrade koje ste osvojili zapravo pripadaju vama i vama su najvrijednije. Bogatiji ste za veliko znanje i iskustvo i vještine koje vam nitko ne može oduzeti i s kojim bogatiji odlazite u život – poručila je Petek.

Ravnateljica Bibijana Šlogar istaknula je kako su ovu školsku godinu obilježili višestruki uspjesi i dostignuća njihovih učenika i mentora.

-Slijedeći tradiciju gimnazije profilirali smo se u školu koja učenike odlično priprema za sveučilište. Prepoznatljivi smo i po brojnosti u sudjelovanju i uspjesima na školskim, županijskim i državnim natjecanjima u znanju i sportu što predviđa mnogo dodatnog rada s darovitim učenicima – rekla je Šlogar.

Ove godine na školskoj razini natjecanja u znanju u Gimnaziji Zabok natjecalo se ukupno 125 učenika s 25 mentora. Na županijskim i regionalnim natjecanjima 34 učenika osvojila su neko od prva tri mjesta, a na državna natjecanja u znanju pozvano je devetero učenika. 33 učenika sudjelovalo je na raznim sportskim natjecanjima, a čak 3 ekipe, muška košarkaška i stolnoteniska te ženska odbojkaška plasirale su se i na državno natjecanje.

Oskarovac znanja Gabrijel Kučko briljirao je na ovogodišnjem državnom natjecanju iz povijesti i geografije, a imali smo svoje predstavnike i na državnom natjecanju iz hrvatskog, filozofije te na državnoj smotri LiDraNo – osvrnula se Šlogar.

Oskarovac znanja Gabrijel Kučko, učenik 2. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije ove godine ove je godine prvak iz povijesti i geografije te županijski prvak iz njemačkog jezika.

-Oskar znanja je kruna cjelokupnog truda, ne samo u srednjoj, nego i u osnovnoj školi – rekao je Gabrijel.

Iako briljira u školi, Gabrijel priznaje kako mu ostaje slobodnog vremena, a najviše se voli baviti plivanjem i šahom.

-U budućnosti bih htio studirati vani. Mislim da je najbolje vrijeme da sada probam u inozemstvu, bolje sada nego kasnije. Nakon toga htio bih se vratiti u Hrvatsku i nastaviti s radom – poručio je Gabrijel.

Maturanti koji su tijekom sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja ostvarili 5.0 uspjeh su Sara Jurina, Anamarija Kic i Lea Mraz koja je uz završetak gimnazije istovremeno završila i ŠUDIGO što zahtijeva izniman trud, rad i vrijeme.

-Dosta se teško organizirati, ali uz želju i volju i posložene ciljeve sve je moguće i jednostavno. Prioritet mi je bila gimnazija, a glazbena škola za ostvarivanje mojih sekundarnih interesa, glazbe i umjetnosti. Pokušavam tijekom fakulteta izbalansirati humanistički dio mojih afiniteta, npr. filozofije i književnosti, ali bih se istovremeno htjela nastaviti baviti umjetnošću u vidu pisanja i sviranja – rekla je Lea kojoj je ovo priznanje potvrda njena rada i velik vjetar u leđa.

tklopotan / www.sjever.hr
30.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.