Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija nagradila najmaturante Gimnazije Zabok – zamjenica Petek: Svojim rezultatima promoviraju ime županije!
Full Article 4 minutes read

Krapinsko-zagorska županija nagradila najmaturante Gimnazije Zabok – zamjenica Petek: Svojim rezultatima promoviraju ime županije!

Iza Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok još je jedna uspješna godina, bogata nagrada, godina povratka u normalne nastavne aktivnosti i izvanškolska druženja. S obzirom da je Krapinsko-zagorska županija davno prepoznala važnost nagrađivanja učenika i učenica koji postižu najveće uspjehe, toga nije izostalo ni ove godine, pa su učenicima koji su sve razrede završili s 5.0 uručene simbolične nagrade.

Kako je potvrdila zamjenica župana Jasna Petek, na taj način ih žele motivirati za dalje, ali i zahvaliti na svemu što čime.

-Tako već niz godina Krapinsko-zagorska županija učenike i učenice, odnosno maturante i maturantice koji su završili sve razrede s 5.0 nagrađuje ih jednom malom simboličnom nagradom. Na taj im način prije svega zahvaljujemo i javno objavljujemo naše mlade vrijedne pojedince – rekla je Petek.

Naglasivši kako Gimnazija Zabok iz godine u godinu postiže velike rezultate, zamjenica Petek istaknula je kako time promoviraju ne samo ime gimnazije i grada Zaboka, nego i Krapinsko-zagorske županije, u Hrvatskoj i šire.

-Sve što ste postigli, sve nagrade koje ste osvojili zapravo pripadaju vama i vama su najvrijednije. Bogatiji ste za veliko znanje i iskustvo i vještine koje vam nitko ne može oduzeti i s kojim bogatiji odlazite u život – poručila je Petek.

Ravnateljica Bibijana Šlogar istaknula je kako su ovu školsku godinu obilježili višestruki uspjesi i dostignuća njihovih učenika i mentora.

-Slijedeći tradiciju gimnazije profilirali smo se u školu koja učenike odlično priprema za sveučilište. Prepoznatljivi smo i po brojnosti u sudjelovanju i uspjesima na školskim, županijskim i državnim natjecanjima u znanju i sportu što predviđa mnogo dodatnog rada s darovitim učenicima – rekla je Šlogar.

Ove godine na školskoj razini natjecanja u znanju u Gimnaziji Zabok natjecalo se ukupno 125 učenika s 25 mentora. Na županijskim i regionalnim natjecanjima 34 učenika osvojila su neko od prva tri mjesta, a na državna natjecanja u znanju pozvano je devetero učenika. 33 učenika sudjelovalo je na raznim sportskim natjecanjima, a čak 3 ekipe, muška košarkaška i stolnoteniska te ženska odbojkaška plasirale su se i na državno natjecanje.

Oskarovac znanja Gabrijel Kučko briljirao je na ovogodišnjem državnom natjecanju iz povijesti i geografije, a imali smo svoje predstavnike i na državnom natjecanju iz hrvatskog, filozofije te na državnoj smotri LiDraNo – osvrnula se Šlogar.

Oskarovac znanja Gabrijel Kučko, učenik 2. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije ove godine ove je godine prvak iz povijesti i geografije te županijski prvak iz njemačkog jezika.

-Oskar znanja je kruna cjelokupnog truda, ne samo u srednjoj, nego i u osnovnoj školi – rekao je Gabrijel.

Iako briljira u školi, Gabrijel priznaje kako mu ostaje slobodnog vremena, a najviše se voli baviti plivanjem i šahom.

-U budućnosti bih htio studirati vani. Mislim da je najbolje vrijeme da sada probam u inozemstvu, bolje sada nego kasnije. Nakon toga htio bih se vratiti u Hrvatsku i nastaviti s radom – poručio je Gabrijel.

Maturanti koji su tijekom sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja ostvarili 5.0 uspjeh su Sara Jurina, Anamarija Kic i Lea Mraz koja je uz završetak gimnazije istovremeno završila i ŠUDIGO što zahtijeva izniman trud, rad i vrijeme.

-Dosta se teško organizirati, ali uz želju i volju i posložene ciljeve sve je moguće i jednostavno. Prioritet mi je bila gimnazija, a glazbena škola za ostvarivanje mojih sekundarnih interesa, glazbe i umjetnosti. Pokušavam tijekom fakulteta izbalansirati humanistički dio mojih afiniteta, npr. filozofije i književnosti, ali bih se istovremeno htjela nastaviti baviti umjetnošću u vidu pisanja i sviranja – rekla je Lea kojoj je ovo priznanje potvrda njena rada i velik vjetar u leđa.

tklopotan / www.sjever.hr
30.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.