Now Reading:
FOTO Dvorac Oršić u Gornjoj Stubici prepun sadržaja, ali i posjetitelja – evo što se sve događalo!
Full Article 2 minutes read

FOTO Dvorac Oršić u Gornjoj Stubici prepun sadržaja, ali i posjetitelja – evo što se sve događalo!

Na terasi dvorca Oršić u Gornjoj Stubici u subotu 25. lipnja 2022. godine održan je 13. Međunarodni folklorni festival, u organizaciji gornjostubičkog Kulturno – umjetničkog društva ‘Matija Gubec’ i Općine Gornja Stubica.

Nakon dvije godine prisilne pauze, Festival je u ovom izdanju okupio čak osam društava, koja su mnogobrojnoj publici pripremila bogat program i u Zagorje donijela dašak folklora i običaja iz krajeva koje predstavljaju.

Istog dana na prostoru Muzeja seljačkih buna održana je 14. likovna kolonija u organizaciji Likovne radionice LIPA – sekcije KUD – a Matija Gubec.
Dvadeset i dva autora uglavnom su kao temu imali Gornju Stubici, a radove su u uglavnom radili u ulju ili akvarelu.
Umjetnike je posjetio i općinski načelnik Jasmin Krizmanić.

U nedjelju pak je u organizaciji KUD-a Matija Gubec i Općine Gornja Stubica u atriju dvorca Oršić održana XVIII. Tamburaška večer.

Na Tamburaškoj večeri nastupio je Tamburaški orkestar KUD – a Matija Gubec pod ravnanjem profesorice Marine Pakelj, tamburaši gornjostubičke osnovne škole, tamburaši Osnovne glazbene škole pri OŠ Matija Gubec, kao i gosti iz Adamovca.

Solisti su bili Danijela Benko, Ivana Haramustek, Višnja Škudar i Antonio Pakelj.
Uz mnogobrojne posjetitelje Tamburaškoj večeri prisustvovali su općinski načelnik Jasmin Krizmanić i gradonačelnik Grada Pregrada Marko Vešligaj.

www.sjever.hr/gornjastubica.hr
30.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.