Now Reading:
Čačićevi Reformisti izlaze iz vladajuće koalicije?
Full Article 2 minutes read

Čačićevi Reformisti izlaze iz vladajuće koalicije?

Predsjednik Reformista Radimir Čačić nagovijestio je u Večernjakovu studiju kako je stiglo vrijeme da stranka više ne budu dio vladajuće koalicije. Razlog je to što državna tijela ne čine ništa prema realizaciji pruge Čakove-Varaždin-Lepoglava-Zagreb koje je bila uvjet za podršku Reformista Andreju Plenkoviću 2017.

Pruga bi skratila putovanje željeznicom od Čakovca do Zagreba sa sadašnjih 3,5 sata na 50 minuta te omogućila brzi pristup stanovnicima tri sjeverne županije Zagrebu.

Ministarstvo prometa ima od HDZ-a zabranu raditi tu prugu, zbog lokalnog HDZ-a i HNS-a, obzirom da Reformisti i Čačić guraju taj projekt pet godina kao svoj ključni projekt. Zato je nalog „ne daj mu tu prugu“. Nije važno što je ona interes građana, bitniji je interes HDZ-a. Sumnjam da će se ovih dana išta pomaknuti oko toga i pun mi je nos već takvog stava HDZ-a – rekao je čelnik Reformista u Političkom intervjuu tjedna, nagovijestivši odlazak iz vladajuće koalicije.

Radimir Čačić je to rekao uz komentar mogućih prijevremenih izbora u Hrvatskoj, za koje sumnja da će biti.

Vjerojatno će izbori biti u okviru redovnih, najesen 2023. – dodao je argumentiravši taj termin kao politički najoptimalniji za premijera Plenkovića i HDZ.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / vecernji.hr
30.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.