Now Reading:
SŠ Zlatar osvojila titulu najinovativnije srednje škole u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

SŠ Zlatar osvojila titulu najinovativnije srednje škole u Hrvatskoj

Srednja škola Zlatar osvojila je nagradu “Škola za inovacije” u iznosu od 15 tisuća kuna i titulu najinovativnije srednje škole u Hrvatskoj u okviru “Digitalnog učeničkog inkubatora by Hrvatski Telekom”.

Za ovu nagradu zaslužni su učenici četvrtog razreda upravnih referenata i polovice drugog razreda opće gimnazije koji su pod mentorstvom svojih nastavnika informatike Vesne Pisačić i Krešimira Varge osmislili i izradili ukupno osam projekata te konkurirali na natječaju drugog izdanja Digitalnog učeničkog inkubatora.

Tako su učenici od ožujka do svibnja kreirali sljedeće projekte – FIT STOP, Flora & Fauna of Croatia, MBMB Planner, Reciklomat, Dvorišče, Ocijeni me, Flaster dobrote i RUN2U. Prošle godine je SŠ Zlatar osvojila treće mjesto, a ove godine proglašena je najinovativnijom srednjom školom.

Dodjela nagrada održana je na završnici učeničkog i studentskog inkubatora u ponedjeljak u zagrebačkom Hotelu International. Nagradu “Škola za inovacije“ preuzeli su ravnatelj Mladen Pavetić te mentori Pisačić i Varga u pratnji svojih učenika – predstavnika timova koji su sudjelovali na natječaju, a dodijelili su je Filip Vrhovnik, voditelj projekta i Martina Žužul, direktorica nakladništva u Školskoj knjizi.

U ime ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, učenicima, studentima, mentorima i ravnateljima obratio se državni tajnik Tomislav Paljak, kao i brojni poduzetnici i vlasnici najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj.

Digitalni učenički inkubator nastao je kao inicijativa Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment kojom se učenike osnovnih i srednjih škola i u ovim izazovnim vremenima socijalnog distanciranja potiče na kreativno promišljanje i angažira oko osmišljavanja ideja i razvoja inovativnih projekata – kako bi aktivno razvijali nove generacije kreativaca i inovatora koji mijenjaju svijet. Generalni partner ovogodišnjeg izdanja Digitalni inkubator za razvoj kreativnosti i inovacijskih projekata bio je Hrvatski Telekom.

– Ovim putem upućujemo iskrene čestitke na trudu, entuzijazmu, kreativnosti i znanju, kako učenicima i učenicama, tako i mentoricama i mentorima. Upravo mladost, kreativnost, inovacije i znanje čine energiju koju ovo naše društvo treba kako bi krenulo snažnije put razvoja i napretka. Ponosni smo na vas i još jednom, čestitamo – poručili su iz Krapinsko – zagorske županije.

www.sjever.hr

29.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.