Now Reading:
Otvorene XXI. Ljetne Aquae Vivae sportske igre učenika – I ove godine sudjelovat će više od 1100 djece
Full Article 3 minutes read

Otvorene XXI. Ljetne Aquae Vivae sportske igre učenika – I ove godine sudjelovat će više od 1100 djece

U ponedjeljak je održano svečano otvaranje XXI. Ljetnih Aquae Vivae sportskih igara učenika koje su namijenjene osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Krapinsko – zagorske županije.

Manifestacija je to koja se održava u organizaciji Društva sportskih igara s ciljem edukacije i razvijanja pozitivne atmosfere i afirmacije djece i mladeži u smjeru sporta i prijateljstva, kao alternativa raznim oblicima ovisnosti i destrukcije.

Po prvi puta nakon početka pandemije COVID-a 19, na otvaranju se ponovno okupilo stotinu najmlađih natjecatelja iz zagorskih dječjih vrtića. Tako su sudjelovali mališani Dječjeg vrtića Gustav Krklec iz Krapine, Škrinjica iz Radoboja, Dječjeg vrtić Konjščina, Zipkica iz Zaboka, Zlatni dani iz Zlatar Bistrica, Dječjeg vrtića Bedekovčina, Dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje te Dječjeg vrtića Maslačak iz Krapinskih Toplica.

– Djeca su se okušala u raznim igrama, među kojima su bile oblačenje majica, kotrljanje lopte, sakupljanje bočica za vodu i slaganje puzzli, dok se najglasnije navijalo tijekom posljednje igre iznenađenja, natjecanja teta iz dječjih vrtića – objasnio je Radovan Cesarec, tajnik Društva sportskih igara učenika.

Društvo sportskih igara učenika također je organiziralo natjecanje u kreativnoj igri “zagorski vogenj”, što je zapravo modificirana igra graničara s ciljem učenja pravilnog položaja ruke pri bacanju lopte u rukometu.

U natjecanju je sudjelovalo ukupno 759 učenika nižih razreda iz sedam osnovnih škola: OŠ Augusta Cesarca Krapina, OŠ Lijepa naša Tuhelj, OŠ Side Košutić Radoboj, OŠ Vladimira Nazora Budinščina, OŠ Janka Leskovara Pregrada, OŠ Gornje Jesenje i OŠ Zlatar Bistrica.

Prvi dio ljetne manifestacije održavat će se u centrima natjecanja, a na veliku županijsku završnicu u Krapinske Toplice otputovat će najbolje ekipe s održanih izlučnih natjecanja. Među natjecateljskim sportovima koje učenici mogu birati su badminton, biciklizam, cross, futsal, graničar, igre na vodi, odbojka na pijesku, rukomet, stolni tenis, šah, tenis, ulična košarka i navijačka skupina.

– Glavni dio manifestacije velika je završnica natjecanja, koja će se održati 11., 12. i 13. srpnja u Krapinskim Toplicama. Svim će natjecateljima biti organiziran besplatan prijevoz autobusima iz njihovih centara natjecanja u oba smjera te će tog dana vrijeme provesti na natjecanjima u mnogim sportskim disciplinama, a spas od ljetnih vrućina moći će potražiti u vodenom parku Aquae Vivae zahvaljujući besplatnom ulazu na bazen sva tri dana – poručio je Radovan Cesarec.

Iz Društva sportskih igara također napominju kako su prijave produžene, te ostaju otvorene do 30. lipnja pa pozivaju učenike da okupe svoje ekipe i prijave se. Svi zainteresirani prijavnicu mogu ispuniti online na web stranici www.sportskeigre.hr

www.sjever.hr
28.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.