Now Reading:
Objavljen tajni razgovor Macrona i Putina prije rata: „Bilo je to krvoproliće, a Zelenskij je jedan od krivaca”
Full Article 2 minutes read

Objavljen tajni razgovor Macrona i Putina prije rata: „Bilo je to krvoproliće, a Zelenskij je jedan od krivaca”

Francuski državni TV kanal France 2 emitirao je u ponedjeljak dokumentarac u kojem se prikazuje tajni razgovor Vladimira Putina i Emmanuela Macrona četiri dana prije ruske invazije na Ukrajinu, prenosi Index.hr.

Na početku razgovora čuje se kako Macron govori Putinu „Vladimire, prvo jedna stvar”, a ruski vođa presjekao je riječima „Slučaj Emmanuel”. Ovako je dalje tekao razgovor:

Macron: Želio bih da mi prvo daš svoju procjenu situacije i možda sasvim izravno, kao što je naša navika, da mi kažeš koje su tvoje namjere.

Putin: Što da kažem? I sam vidiš što se događa. Zelenskij ti laže. Naš dragi kolega gospodin Zelenskij ne čini ništa da se drži Minskog sporazuma

“Smeće”, može se čuti kako uzvikuje utjecajni elizejski diplomatski savjetnik Macrona Emmanuel Bonne.

Macron: Ne znam je li tvoj pravni savjetnik naučio pravo! Što se mene tiče, samo gledam što pravno piše i pokušavam se toga držati. Ne znam koji bi ti pravni savjetnik mogao reći da u suverenoj zemlji zakone predlažu separatisti, a ne demokratski izabrane vlasti.

Putin: To nije demokratski izabrana vlada. Oni su stekli vlast krvavim državnim udarom. Ljudi su živi spaljeni. Bilo je to krvoproliće. A Zelenskij je jedan od krivaca.

Macron: Ali nije nas briga za njihove prijedloge. Tražit ću od Zelenskog da smiri sve, i u vojsci i na društvenim mrežama. Nemoj popustiti provokacijama bilo kakve vrste u sljedećim danima.

Macron predlaže Putinu da održi summit s Joe Bidenom, američkim predsjednikom, na što ruski predsjednik odgovara: “Da budem iskren, htio sam ići igrati hokej na ledu. Evo razgovaram s tobom iz sportske dvorane prije početka treninga. Ali prvo ću razgovarati sa svojim savjetnicima“.

Macron odgovara: “Hvala ti u svakom slučaju, Vladimire. Ostat ćemo u kontaktu. Kad bude nešto, nazovi me.”

Na dan invazije Macron se čuo s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim koji je također objavljen u dokumentarcu.

Zelenskij: Sada su u Kijevu. Oni se bore u Kijevu.

Macron: Stigli su sa specijalnim snagama i helikopterima ili…?

Zelenskij: Da, avioni i helikopteri, sve. Vidimo to u medijima, vidimo svugdje, puno ih je…

Macron: Imate li pojma koliko je civila već ubijeno?

Zelenskij: Ne, tisuće…

Macron: A što je s vama, jeste li na sigurnom?

Zelenskij: Mislim da da.

www.sjever.hr / index.hr
28.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.