Now Reading:
BRANITELJI SPAJAJU ISTOK, SJEVER I JUG Nakon trećine puta stigli u Varaždin – pred njima je još 27 dana hoda
Full Article 3 minutes read

BRANITELJI SPAJAJU ISTOK, SJEVER I JUG Nakon trećine puta stigli u Varaždin – pred njima je još 27 dana hoda

Nakon 11 dana hodanja, varaždinski branitelji stigli su u Varaždin gdje ih je u utorak dočekao gradonačelnik Neven Bosilj. Naime, prije 11 dana oni su krenuli u Vukovar odakle su pošli na put dug preko tisuću kilometara, do Komarne kako bi bili dijelom svečanog otvorenja Pelješkog mosta.

Branitelji su dosad prešli trećinu puta, a pred njima je još 27 dana hoda.

Osim što je riječ o jednoj lijepoj priči kojom varaždinski branitelji žele poručiti kako Pelješki most predstavlja sve ono za što su se borili, jedinstvenu i cjelovitu Republiku Hrvatsku, gradonačelnik Bosilj rekao je kako je ovo ujedno i promocija grada.

-Oni su sada obišli od Vukovara preko njihovih ratišta, Lipika, Pakraca, došli ponovno u Varaždin, ali nastavljaju dalje. 11 dana su hodali, pred njima je još praktički 27 dana hoda. Proći će cijelu Hrvatsku i doći će dan prije otvorenja Pelješkog mosta. Imat će više od 1000 km u nogama, prošli su dosad 370 km i već su žuljevi na nogama, ali nije uopće upitno da će ovih 600-700 km proći bez greške – poručio je Bosilj.

Kako je naglasio, projekt ima i turistički značaj za Grad.

-Varaždin je sasvim sigurno postao najpoželjnija turistička destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj, a ovo je još jedan vid promocije. Svi znaju da varaždinski branitelji hodaju od Vukovara do Pelješca. Mislim da je ovo jedna lijepa priča – zaključio je Bosilj.

Jedan od branitelja koji su prošli put od Vukovara do Varaždina te nastavljaju dalje prema Komarni je Nenad Kamenar. Kako je kazao, na zadnjoj dionici prošli su 30 kilometara od Ludbrega do Varaždina, a takvu jednu dionicu prođu za pet i pol do šest sati.

– Pripreme idu po planu. Nema nikakvih poteškoća. Dečki to uredno odrađuju i nema problema – rekao je Kamenar.

S obzirom da su rutu koju su si zadali i prije predviđenog roka nekoliko dana ostaju u Varaždinu, a pred njima je dug put.

– Trećina je sada odrađena, još nas dvije čekaju tako da će to ispasti oko 1.100 kilometara. Vjerujem da će ove rute oko Knina i prema Dalmaciji biti zahtjevnije zbog same temperature. Budimo se u pola 5, krećemo oko pola 6, ali ako će biti potrebno, ako će vrućine biti ogromne, hodat ćemo i po noći. Dnevno prijeđemo oko 35, 37, do 40 kilometara ovisi kako je koja dionica i gdje spavamo – kazao je Kamenar.

tklopotan / www.sjever.hr
28.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.