Now Reading:
Župan Stičak na proslavi rođendana DVD-a Vidovec: Čestitam vam 130 godina rada i djelovanja, dobrote, požrtvovnosti i pomaganja sugrađanima
Full Article 2 minutes read

Župan Stičak na proslavi rođendana DVD-a Vidovec: Čestitam vam 130 godina rada i djelovanja, dobrote, požrtvovnosti i pomaganja sugrađanima

Mimohodom vatrogasaca započelo je obilježavanje 130. obljetnice osnutka DVD-a Vidovec, a svečanom obilježavanju prisustvovao je i župan Anđelko Stričak.

-Čestitam vam na 130 godina rada i djelovanja, na 130 godina dobrote, požrtvovnosti i pomaganja sugrađanima. Treba cijeniti rad svake udruge, ako su građani voljni organizirati se, potrošiti svoje vrijeme i novac da bi se nečim bavili. A kad je taj rad dobrovoljan i human, treba odati i veliko priznanje – rekao je Stričak.

Predsjednik DVD-a Vidovec Josip Papec osvrnuo se na vrijednosti koje društvo njeguje i nakon 130 godina, a to su ljubav prema drugima i želja za pomoći.

Tajnik DVD-a Vidovec Petar Buhin ukratko je podsjetio na povijest društva koje je osnovano 1890. godine

Poseban pozdrav upućen je najstarijim članovima DVD-a Vidovec: Stjepanu Rožmariću, Ivanu Kovačiću, Franji Kovačiću, Antunu Kruheku, Josipu Pozderu, Stjepanu Baneku, Franji Melnjaku, Ivanu Zavrtniku, Vlatku Flegaru i Branku Gazdeku. Izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević je predsjedniku DVD-a Vidovec u povodu obljetnice uručio najviše odlikovanje HVZ-e, Povelju Gjure Stjepana Deželića, za izuzetno postignuće u zaštiti od požara i razvoj vatrogastva.

Svečanom obilježavanju prisustvovali su i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, počasni predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonko Biškup te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije i drugih dijelova Hrvatske.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.