Now Reading:
Zbog divljanja cijena u građevini zabočki srednjoškolci ostaju bez sportske dvorane?
Full Article 2 minutes read

Zbog divljanja cijena u građevini zabočki srednjoškolci ostaju bez sportske dvorane?

Zbog divljanja cijena u građevinskom sektoru, sportska dvorana kod budućeg Centra izvrsnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Zaboku ostaje visjeti u zraku. Na cijelu situaciju osvrnuo se i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar uoči sjednice Županijske skupštine u ponedjeljak naglasivši kako je cijena izgradnje Centra s natječajnih 54 milijuna kuna skočila na 66,6 milijuna kuna.

Iako se proračun, bez obzira na povećanje cijena i plaća dobro puni, župan naglašava kako je divljanje cijena u građevini velik problem. Ono što je nekad bila bruto cijena, dodaje Kolar, praktički je preko noći postala neto.

-Ako uzmete u obzir da je Vlada prošli tjedan donijela odluku oko usklađivanja cijena i da će izvođači radova krenuti s usklađivanjem od 10 posto to znači da bi taj projekt mogao završiti na nekih 70 milijuna kuna, a ta sredstva ćemo mi osigurati sami. To je naravno nemoguće iz izvornih prihoda tako da će to biti kreditno zaduženje koje smo i planirali napraviti, ali smo s razlikom povećanja zaduženja htjeli izgraditi sportsku dvoranu u Zaboku uz sam centar – pojasnio je Kolar dodavši kako će to sada nažalost biti nemoguće.

Za dvoranu će se, ističe, morati nekako drugačije snaći, a hoće li to biti kroz mehanizam za oporavak i otpornost ili novu financijsku omotnicu još ne zna.

-Pokušao sam razgovarati s ministrom Fuchsom, ministricom Tramišak i ministricom Brnjac. Međutim zasada nismo našli način kako bi sada dok imamo radove napravili barem prvi dio dvorane jer je ona u iskopu od 9 metara dubine. To bi nam moglo poslije stvarati i problem, ali ima još vremena do ljetne stanke i Sabora i Vlade pa se nadam da ću s druge strane naći adekvatnog sugovornika i da pokušamo riješiti taj problem – rekao je Kolar.

tklopotan / www.sjever.hr
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.