Now Reading:
ŠTO KAŽETE NA OVO: Vijećnik Domovinskog pokreta u Krapinsko-zagorskoj županiji zbog rasta troškova života traži da se povećaju naknade članovima Skupštine
Full Article 3 minutes read

ŠTO KAŽETE NA OVO: Vijećnik Domovinskog pokreta u Krapinsko-zagorskoj županiji zbog rasta troškova života traži da se povećaju naknade članovima Skupštine

Nezavisni Romeo Vincelj nastavio je svoj “privatni” rat sa županom Željkom Kolarom na aktualnom satu sjednice Skupštine održane u ponedjeljak. Ovoga puta nije spominjao ŽUC, Općinu Radoboj, načelnika Anđelka Topolovca nego se prebacio na Općinu Petrovsko o čemu smo već pisali. Osim ponovnog sraza Vincelj-Kolar bilo je i drugih pitanja.

Kljaka iz Reformista zanimalo je što županija planira napraviti po pitanju elementarnih nepogoda. Kolar je na to kazao da dosada utvrđena šteta iznosi više od 52 milijuna te podsjetio da je Vlada osigurala sredstva od 54 milijuna kuna, ali za šest županija i da se još ne zna koliko se odnosi na KZŽ. To bi se moglo znati sutra nakon što se, naglasio je Kolar, nađe s ministricom Vučković na sastanku.

Kolar se osvrnuo i na protugradnu obranu gdje je naglasio da je znanost na neki način podijeljena. Kazao je i da ga posebno nervira što nisu sve rakete iskorištene koje sada u Varaždinu čekaju uništenje. S druge strane, istaknuo je, da se neke države u EU brane na taj način. Najavio je skori znanstveni međunarodni skup na kojem će biti riječi kako i na koji način se braniti od tuče. Na kraju je najavio da će županija biti spremna i brza za povlačenje sredstava koje je Vlada osigurala, ali da se neće moći očekivati nadoknada štete u iznosu od 100 posto.

Zorana Gregurovića iz HDZ-a zanimala je izgradnja sportske dvorane u Hrašćini odnosno koliko je županija sufinancirala tu izgradnju. Kolar je odgovorio da je ona financirana u punom iznosu. Pojasnio je da se dvorane grade u različitim vremenima i prilikama.

Ana Kruhak, također iz HDZ-a, umjesto pitanja imala je kratki osvrt odnosno kazala je kako je u svibnju CT aparat OB Zabok bio van funkcije. Iako se dogovorilo gdje će se raditi pretraga tim aparatom došlo je do problema tko će očitavati rezultate a sve u cilju da se oni očitaju što prije i kvalitetnije. Na to je ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina pojasnio da je CT nažalost bio van funkcije više od 14 dana, ali da su svi hitni pacijenti bili zbrinuti u vrlo kratkom vremenu i to u roku od par sati. Zaključio je da su zbrinuti i pacijenti kod kojih nije trebala takva hitnost a oni su odrađeni u roku par dana.

Marijana Tupeka iz Domovinskog pokreta zanimalo je razmišlja li se o povećanju naknada vijećnika zbog porasta svih troškova.

-Mogao bi odgovoriti kratko NE, ali da pojasnim. Da se ide u to treba postići politički konsenzus – rekao je između ostalog Kolar. Kazao je kako su u županijskoj upravi u zadnjih par godina plaće padale i rasle što u konačnici iznosi određeni rast ali manji od rasta troškova života. S druge strane, najavio je, treba se razmišljati o povećanju plaća kako bi se zadržale stručne i kvalitetne osobe.

Na kraju je poručio Tupeku da vidi može li se postići politički konsenzus i kako se to u konačnici treba riješiti na razini Skupštine.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.