Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija osigurala sredstva za projekt Svi u školi, svi pri stolu 7 – riječ je o gotovo 900 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija osigurala sredstva za projekt Svi u školi, svi pri stolu 7 – riječ je o gotovo 900 tisuća kuna

U prostorijama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike danas je održano svečano uručivanje ugovora za Poziv “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022.-2023.)“.

Ugovore je predstavnicima gradova i županija uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, a u ime Koprivničko-križevačke županije svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Ministar Piletić  svečano je uručio ukupno 17 ugovora u vrijednosti više od 14,6 milijuna kuna te u govoru naglasio kako će se sredstvima osigurati podjela obroka u 226 osnovnih škola za više od 14,5 tisuća školaraca. Koprivničko-križevačka županija osigurala je sredstva za projekt „Svi u školi, svi pri stolu 7“ ukupne vrijednosti 892.539,90 kuna u kojem će sudjelovati 18 osnovnih škola s područja županije.

Dodajmo na kraju kako je cilj Poziva u koji su na nacionalnoj razini usmjerena sredstva ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna, ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama.

www.sjever.hr/ kckzz.hr
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.