Now Reading:
Jeste li spremni? Nakon tri godine pauze u Koprivnicu se vraćaju putujući trgovci, viteške borbe i plesovi – budite dio priče Renesansnog festivala
Full Article 1 minutes read

Jeste li spremni? Nakon tri godine pauze u Koprivnicu se vraćaju putujući trgovci, viteške borbe i plesovi – budite dio priče Renesansnog festivala

renesansni festival

Nakon tri godine stanke konačno će se održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, Renesansni festival u Koprivnici. Tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode.

Posjetitelji mogu kroz četiri dana uživati u mnogo toga, od već navedene ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja – sadržaja neće nedostajati.

-Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih – poručuju organizatori te pozivaju sve da budu dio priče i podrže Renesansni festival koji promiče ostavljanje što manje ekološkog otpada.

Ove godine Renesansni festival održat će se od 18. do 21. kolovoza.

www.sjever.hr
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.