Now Reading:
Dani Općine Goričan završili kulturom, a načelnik Sinković poručio: Kada vidim ovo zajedništvo, srce mi je na mjestu!
Full Article 3 minutes read

Dani Općine Goričan završili kulturom, a načelnik Sinković poručio: Kada vidim ovo zajedništvo, srce mi je na mjestu!

Dani Općine Goričan u nedjelju su završili na najljepši mogući način, kulturom. Naime, nakon prvog nastupa najmlađih gorčkih mažoretkinja, mimohodom je započela Smotra KUD-ova na kojoj je, uz domaći KUD Goričan, svoja plesna, pjevačka i glumačka umijeća prikazalo šest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i Mađarske.

Brojni posjetitelji okupili su se u prekrasnom ambijentu jezera Šuderica u Goričanu kako bi uživali u nastupu jedne od najbrojnijih, najaktivnijih i najvrijednijih udruga u Goričanu, gorčkih mažoretkinja, a potom i u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Da su ovogodišnji Dani Općine Goričan naišli na samo pozitivne reakcije potvrdio je i načelnik Emanuel Sinković koji je poručio kako mu je srce na mjestu kada vidi ovakvo zajedništvo udruga i mještana.

-Zaista smo se potrudili kako bi ovogodišnji Dani Općine bili za sve generacije, a kao šećer na kraju uživali smo u prekrasnom kulturnom poslijepodnevu gdje su naše udruge pokazale kako s pravom govorimo da su upravo one naše bogatstvo – rekao je načelnik Sinković zahvalivši svim gostima koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske i utrošili svoje vrijeme kako bi mještanima predstavili svoj ples, pjesmu i umijeće.

S obzirom da su udruge te koje se aktivno uključuju i obogaćuju društveni život lokalne sredine, načelnik Sinković naglasio je kako to treba znati očuvati.

-Želja nam je da se naši najmlađi još intenzivnije uključuju u rad KUD-a kako bi ga imao tko u budućnosti voditi. Možemo se pohvaliti sa zaista velikim brojem aktivnih udruga, a glavni cilj ovogodišnjih Dana Općine smo ostvarili, okupili smo se i pokazali zajedništvo – rekao je Sinković.

Nedjeljni program započeo je u jutarnjim satima svetom misom, a poslijepodnevni dio sa sportom. Tako su djeca i odrasli imali priliku okušati svoje vještine u streličarstvu vježbama gađanja na interaktivnim metama.

Nakon sporta, uslijedio je nastup Mažoretkinja Goričan koje su ostvarile brojne zapažene rezultate, kako na području županije, tako i širom Hrvatske, pa i u inozemstvu. Bila je ovo prilika da se publici predstave one najmlađe, u uzrastu od 5 do 10 godina, a s obzirom da im je ovo bio prvi javni nastup posjetitelji su ih nagradili velikim pljeskom.

Nakon mimohoda KUD-ova od Doma kulture do Šuderice započeo je Festival plesa, pjesme i glume koji se održao u organizaciji KUD-a Goričan te pod pokroviteljstvom Općine. Svoja umijeća pokazali su KUD Kaštel Pribislavec, Pjevački zbor Ružmarin iz Murakeresztúra, KUD Cret, KUD Sumarton, KUD Strmec i KUD Mijo Stuparić iz Velike Ludine.

-S obzirom da je interes gostiju za dolaskom i nastupom u Goričanu bio stvarno velik, moram pohvaliti naš KUD i Martinu Pahek na odličnoj organizaciji ove Smotre zahvaljujući kojoj je puno prekrasnih slika iz naše Općine obišlo Hrvatsku, ali i šire. Ovogodišnji Dani Općine bili su bogati raznim sadržajima, od kulinarskih delicija naših udruga, prezentacije sportova na vodi, dobrih koncerata, pa do današnjeg kulturno-umjetničkog programa tako da vjerujem da je svatko mogao pronaći ponešto za sebe i uživati u proslavi – zaključio je Sinković.

Zahvaljujući srebrnoj baristici Mateji Munki svi ljubitelji kave uživali su u pravoj poslastici – degustaciji gorčke, međimurske i turske kave s rumom i jajetom. Dobra zabava nastavila se nastupom Tamburaškog sastava Vragolani.

www.sjever.hr
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.