Now Reading:
CIJENE PLINA OTIŠLE U NEBO: Ono što je Krapinsko-zagorska županija prošlih godina plaćala 10 milijuna kuna ove će koštati više od 70
Full Article 1 minutes read

CIJENE PLINA OTIŠLE U NEBO: Ono što je Krapinsko-zagorska županija prošlih godina plaćala 10 milijuna kuna ove će koštati više od 70

Neugodna informacija došla je u ponedjeljak na stol župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara što je poslije i sam potvrdio za govornicom za vrijeme sjednice Županijske skupštine. Naime, Županija je prošlih godina dobavljaču plina Međimurje Plinu plaćala ukupne troškove plina oko 10 milijuna kuna.

No, uvažavajući činjenicu velikog rasta cijene energenata Županija se za ovu godinu dodatno pripremila, pa osigurala iznos od 24 milijuna. No, ono što je stiglo kao ponuda na objavljeni natječaj za nabavku plina na stol županu u najmanju ruku izazvalo je šok.

Naime, Međimurje Plin dostavilo je iznos nešto veći od 70 milijuna kuna. Sve to potvrdio je Kolar za govornicom na sjednici Skupštine.

-Najavljujem novi rebalans. Moramo osigurati sredstva za plin, za prijevoz i ostalo, a morat ćemo razmišljati o stopiranju pojedinih projekata – ljutito je zaključio Kolar.

Inače, Međimurje Plin jedini se javio na natječaj s već spomenutom ponudom koja je nešto veća od 70 milijuna kuna. Na natječaj se nisu javili ni HEP ni hrvatski energetski div PPD.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.