Now Reading:
Besplatna užina, dvije nove jasličke skupine, sufinanciranje produženog boravka i školskog materijala – ovako Grad Čakovec ulaže u nadstandard u obrazovanju
Full Article 2 minutes read

Besplatna užina, dvije nove jasličke skupine, sufinanciranje produženog boravka i školskog materijala – ovako Grad Čakovec ulaže u nadstandard u obrazovanju

Grad Čakovec nastavlja ulagati u nadstandard u obrazovanju, pa će tako u idućoj školskoj godini otvoriti dvije nove jasličke skupine, sufinancirati obrazovni materijal i produženi boravak te osigurati besplatnu užinu za sve svoje osnovnoškolce.

Riječ je o projektima kojima Grad nastoji pomoći roditeljima predškolaca i školaraca.

-Intenzivno radimo na stvaranju uvjeta za dvije nove jasličke skupine koje bi tijekom jeseni trebale proraditi u Slemenicama, u sklopu Dječjeg vrtića „Cipelica“, kao i u Dječjem vrtiću Sestara milosrdnica koji djeluje u Čakovcu. Nadamo se da će iduće godine, problem sa smještajem u jaslice na području Grada Čakovca biti prošlost, jer očekujemo prolazak dva projekta uređenja postojećeg, odnosno gradnje novog vrtića na području grada – poručila je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Grad će od jeseni sufinancirati i kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehnički odgoj. Roditelji učenika 1., 2. i 3. razreda ostvaruju pravo na sufinanciranje drugih obrazovnih materijala u maksimalnom iznosu od 200 kuna, roditelji učenika 4. razreda u maksimalnom iznosu od 300 kuna, a roditelji učenika od 5. do 8. razreda u maksimalnom iznosu od 400 kuna.

-Sufinanciramo program produženog boravka gdje imamo prijavljeno 233 djece. Škole su uspjele osigurati boravak za svu djecu, bez povećavanja broja skupina. I cijena će, unatoč rastu cijena energenata, prvo polugodište ostati ista, a nastojat ćemo da ostane nepromijenjena cijele školske godine – dodaje gradonačelnica.

Od nove školske godine oko 2.500 čakovečkih školaraca imat će pravu na potpuno besplatnu školsku užinu. Sredstva za projekt osigurana su iz Europskog socijalnog fonda, Europskog fonda za potrebite te dodatnih izvora financiranja.

-Ovo su ulaganja u nadstandard u obrazovanju na području Grada, a iznjedrili su ih zajedno sa mnom i mojim timom, roditelji djece koja pohađaju čakovečke škole – zaključila je Cividini.

tklopotan / www.sjever.hr / FB Ljerka Cividini
27.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.