Now Reading:
Točka na “i” sadržajnog tjedna: tradicionalnim druženjem uz lovački gulaš i dobru kapljicu završilo ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Jesenje
Full Article 2 minutes read

Točka na “i” sadržajnog tjedna: tradicionalnim druženjem uz lovački gulaš i dobru kapljicu završilo ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Jesenje

Obilježavanje Dana Općine Jesenje, Dana župe i blagdana svetog Ivana Krstitelja i ove je godine završilo tradicionalnim druženjem mještana. Uz lovački gulaš za čiju se pripremu pobrinulo Lovačko društvo „Kuna” Gornje Jesenje i dobru kapljicu koju je pripremila Udruga vinogradara i podrumara „Sveti Martin” Jesenje odlične zabave nije nedostajalo, a da je odaziv bio i više nego dobar potvrđuje i činjenica da se tražila porcija više.

Nakon sedam dana bogatog programa i raznih događanja kojima je proslavljen Dan Općine, nedjeljni domjenak nakon svete mise bio je točka na „i” sadržajnog tjedna.

I sam načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila i više je nego zadovoljan ovogodišnjim programom i odazivom sumještana i posjetitelja.

-Danas se slavi i Dan župe i održava se proštenje, a s obzirom da smo naše aktivnosti vezali uz župu nakon mise organizirali smo druženje za sve mještane. Drago mi je da su se odazvali u tako velikom broju – rekao je načelnik Cvrtila.

Iako priznaje da je svake godine problem okupiti mještane zbog opravdanog razloga, činjenice da u gotovo svakoj kući živi barem jedan Ivan koji slavi imendan, ove godine odaziv je bio zaista odličan.

-Jako smo zadovoljni s obilježavanjem ovogodišnjih Dana Općine, posebno s Dječjim danom koji je bio odlično posjećen, ali i s ostalim aktivnostima koje su provodile naše udruge. Imali smo bogat i sadržajan tjedan i mislim da smo dostojno proslavili Dan Općine i Dan župe – osvrnuo se Cvrtila još jednom zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji, ali i svim posjetiteljima na dolasku.

Nakon ovogodišnjih Dana Općine ljestvica je postavljena visoko, no načelnik Cvrtila naglašava kako sljedeće godine žele organizirati još bolji, kvalitetniji i bogatiji program te privući još više posjetitelja.

Ivan Maligec, predsjednik Udruge vinogradara i podrumara „Sveti Martin” Jesenje pojasnio je kako je nedjeljni domjenak tradicija koja živi već duži niz godina.

-Poslije svete mise, na završnom danu obilježavanja Dana Općine Jesenje tradicija je da počastimo naše sumještane. U suradnji s Lovačkim društvom „Kuna” napravimo jednu zakusku za sve mještane – rekao je Maligec dodavši kako će uz dobru glazbu zabava trajati sve do večernjih sati.

Uz Udrugu vinogradara i podrumara koja je bila zadužena za vino te Lovačko društvo „Kuna” koje je pripremilo lovački gulaš, Općina je sumještane počastila odojkom.

www.sjever.hr
26.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.