Now Reading:
Zamah daljnjem turističkom i gospodarskom razvoju Općine Goričan: Otvoren edukacijsko-prezentacijski centar vrijedan preko 2 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Zamah daljnjem turističkom i gospodarskom razvoju Općine Goričan: Otvoren edukacijsko-prezentacijski centar vrijedan preko 2 milijuna kuna

Općina Goričan uspješno je realizirala još jedan važan europski projekt koji će sasvim sigurno dati zamah daljnjem turističkom i gospodarskom razvoju ovog kraja. Naime, u petak, nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, u sklopu obilježavanja Dana Općine Goričan na Šuderici je otvoren edukacijsko-prezentacijski centar vrijedan preko 2 milijuna kuna.

Zadovoljan što je ova važna investicija uspješno realizirana je i načelnik Emanuel Sinković koji je naglasio kako je cilj da prekrasan ambijent Šuderice u sljedećih nekoliko godina postane mjesto okupljanja i rekreacije građana iz cijelog Međimurja.

-U ovaj naš edukacijsko-prezentacijski centar uloženo je preko 2 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano sredstvima Europske unije. Još smo jednom dokazali kako se može, ako za to postoje dobra volja, trud i rad. Ovakvim i sličnim projektima, Goričan postaje ugodnije mjesto za život što je i jedan od naših glavnih prioriteta. Vjerujem da će edukacijsko-prezentacijski centar biti jedna od centralnih točki daljnjeg turističkog, ali i gospodarskog razvoja Općine – poručio je načelnik Sinković.

Svečano otvorenje bilo je popraćeno i etno izložbom KUD-a Goričan, a upravo će prezentacija gorčke kulture biti jedna od glavnih funkcija novog objekta.

Osim edukacijsko-prezentacijskog centra, na jezeru Šuderica dovršeni su radovi na projektu izgradnje zelenog parka s pozornicom, a pokraj javno-sanitarnog čvora uređeno je novo parkiralište. Vrijednost ovih radova iznosi pola milijuna kuna, a sufinanciralo ih je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 120 tisuća kuna.

www.sjever.hr
25.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.