Now Reading:
U Koprivničkom Ivancu svečano otvorena nova pješačka staza i modernizirana cesta – župan Koren: Cestovna infrastruktura jedan je od najvažnijih preduvjeta za ostanak stanovništva
Full Article 2 minutes read

U Koprivničkom Ivancu svečano otvorena nova pješačka staza i modernizirana cesta – župan Koren: Cestovna infrastruktura jedan je od najvažnijih preduvjeta za ostanak stanovništva

Svečanim otvorenjem pješačke staze s javnom rasvjetom na dionici Koprivnički Ivanec – Goričko i modernizirane ceste na južnom dijelu Koprivničke ulice, danas je nastavljen program obilježavanja Dana Općine Koprivnički Ivanec. Svečanosti su uz načelnika Zorana Vrabelja i predsjednika Općinskog vijeća Mihaela Sremeca prisustvovali i koprivničko – križevački župan Darko Koren te ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić.

Načelnik Vrabelj je zahvalio Županiji i ŽUC-u na pomoći istaknuvši kako će završeni projekti izgradnje i modernizacije prometne infrastrukture podići razinu prometne sigurnosti na području općine. Župan Koren je pak istaknuo kako je cestovna infrastruktura uz komunalnu jedan od najvažnijih preduvjeta za ostanak stanovništva te zahvalio ŽUC-u i Općini na dobroj i konstruktivnoj suradnji, dodavši kako se nada da će u budućnosti i Grad Koprivnica pomoći u tome da se modernizira cesta od Koprivnice do Koprivničkog Ivanca koja je vidljivo dotrajala.

Ravnatelj ŽUC-a Guzalić je naglasio kako izvrsno surađuju s jedinicama lokalne samouprave koje projekte pomažu raznim modelima, od sufinanciranja do preuzimanja dijela investicija.

Ukupna vrijednost projekta pješačke staze s javnom rasvjetom na dionici Koprivnički Ivanec – Goričko je 3.159.737,90 kuna s PDV-om. Radovi na obnovi kolnika na južnom dijelu Koprivničke ulice realizirani su u ukupnoj dužini od 1.060 metara. Vrijedni su 671.812,88 kuna sa PDV-om, izvela ih je tvrtka Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o, a sufinancirala ih je Županijska uprava za ceste KKŽ s 80 posto ukupnog iznosa, dok Općina Koprivnički Ivanec sufinancira 20 posto iznosa.

Dodajmo kako ŽUC planiran i dvadesetak većih projekata kojima će se obnoviti i modernizirati oko 21 kilometar cestovne mreže, unatoč izazovima koje donose sve veći rast cijena radova i ostale nepredvidljive globalne okolnosti. U poboljšanje cestovne mreže uložit će se 15 milijuna kuna, u redovno održavanje 20, a još će pola milijuna kuna otpasti na manje projekte.

Nakon svečanog otvorenja ceste održan je malonogometni turnir u “Dolu” u Koprivničkom Ivancu – turnir djece od 6 do 11 godina, koji je organizirala Udruga “Škola nogometa Općine Koprivnički Ivanec”.

www.sjever.hr
25.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.