Now Reading:
TRADICIJA SE NASTAVLJA 18. godinu zaredom mali Čakovčani uživat će u serijalu Ljetnih sportskih kampova – Cividini: Ovo je najbolja poruka iz Europske regije sporta!
Full Article 3 minutes read

TRADICIJA SE NASTAVLJA 18. godinu zaredom mali Čakovčani uživat će u serijalu Ljetnih sportskih kampova – Cividini: Ovo je najbolja poruka iz Europske regije sporta!

Već tradicionalno, 18. godinu zaredom Zajednica sportskih udruga Čakovca organizira serijal Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Kako su na najavili predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Anđelko Crnčec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, za djecu su ovog ljeta na rasporedu 23 kampa iz 18 različitih sportova, a prvi kampovi počinju ovog ponedjeljka kada serijal za ovu godinu otvaraju plivanje, košarka i rukomet.

-Kampove zatvaramo 2. rujna, tako da će cijelo ljeto djeca s područja Čakovca i Međimurja imati mogućnost na kampovima. Tjedno ćemo imati dva do tri kampa, neki se održavaju prijepodne, a neki poslijepodne, a prema iskustvima iz prijašnjih godina, svako dijete sudjeluje prosječno na pet kampova – rekao je novi predsjednik čakovečke sportske zajednice i naglasio kako je ponosan što je kamp doživio svoju punoljetnost, pod prepoznatljivim sloganom „Svaki tjedan sport jedan“.

Punoljetnost je evidentna u kvaliteti kampova, sportova i stručnog kadra, ali i načinu na koji se radi s djecom, pa ne čudi da je u 18 godina velik broj gradova preuzeo uspješan sportski ljetni recept iz Čakovca.

Cilj kampova je jasan, to je kvalitetno provođenje ljetnih praznika naših osnovnoškolaca iz cijelog Međimurja i Čakovca, pod stručnim nadzorom, ali i uz usmjeravanje djece u zdrave sportske aktivnosti. Pritom djeca mogu odabrati sport kojim se žele baviti ili više njih. Sigurna sam da nema djeteta u Čakovcu koje barem jedne godine nije sudjelovalo na nekom od njih, a kao roditelj znam da je organiziranje ovakvih aktivnosti tijekom ljeta pun pogodak za cijelu obitelj. O koristima bavljenja sportom ne trebamo posebno govoriti, no Čakovec je prepoznatljiv ne samo po velikom broju sportskih udruga, već i po tome da se 90% naših osnovnoškolaca bavi nekom sportskom aktivnošću. To je pravo ulaganje u budućnost, u stvaranje zdravih navika, što je najbolja poruka iz Europske regije sporta – naglasila je gradonačelnica Cividini.

Istaknula je i kako ovaj kraj ima dovoljno stručnjaka i entuzijasta okupljenih u sportskim udrugama koji znaju djecu motivirati da se bave sportom te tako steknu navike za cijeli život.

Grad Čakovec kao pokrovitelj kampova želi školarcima pružiti kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom, a ne sumnjaju kako će ove godine potporu u obliku sufinanciranja dati i Ministarstvo turizma i sporta.

Cijene kampova su nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena „Marija Ružić“. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

-Kampovi nemaju samo jednostruku korist, njima prije svega animiramo djecu za željenu sportsku aktivnost, gdje korist imaju djeca i roditelji, a s druge strane klubovi i razni sportovi kroz kampove dobivaju pomladak. Svake godine nekoliko djece ostane u klubu, što je veliki dobitak – zaključio je Crnčec te ponosno istaknuo kako je već do danas oko 100 djece prijavilo svoje sudjelovanje, a tek se od ponedjeljka očekuje veći broj prijava.

www.sjever.hr / cakovec.hr
25.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.