Now Reading:
Pritisci na dovoz otpada u Jerovec ne staju – Batinić: Ne znam kakve se igre tu igraju!
Full Article 2 minutes read

Pritisci na dovoz otpada u Jerovec ne staju – Batinić: Ne znam kakve se igre tu igraju!

Bliži se godina dana od početka pritisaka na dovoz „varaždinskih bala” u Jerovec. Iako se Grad Ivanec tome otpočetka protivi, a čelni čovjek Grada Milorad Batinić tvrdi kako u tamošnjem odlagalištu nema mjesta za prihvat tuđeg otpada, pritisci prema njegovim riječima ne staju.

Podsjetimo, ovo je pitanje potaknulo velik bunt među građanima, a njih preko 7 tisuća potpisalo je peticiju protiv dovoza varaždinskog otpada u Jerovec.

Kako kaže Batinić, iako pritisci povremeno prestaju, oni su jednaki kao i u početku.

-Iako smo mi i prema resornom Ministarstvu i inspektoratu uputili dopis da je pokrenut upravni spor nikako da se krene u rješavanje toga – rekao je Batinić te dodao kako je vlasnik deponija Grad Ivanec.

Pojašnjava da je ivanečka tvrtka Ivkom d.d. tamo dobila pravo građenja na način da na deponij u Jerovcu otpad može odlagati samo šest jedinica lokalne samouprave s područja bivše općine Ivanec i nitko drugi.

Ne znam kakve se igre igraju, ali inspektor tu redovito dolazi i non stop se vrši pritisak kroz inspekcijski nadzor. Mene samo zanima koliko je puta ta inspekcija bila u Brezju, na balama, a isto tako obilaze li tako i u Zagrebu koji nažalost postaje Napulj ili je to samo pritisak prema Ivancu – naglašava Batinić.

Kako ističe, na deponiju u Jerovcu više nema mjesta i pitanje je hoće li građani Ivanca i 6 jedinica lokalne samouprave u narednih tri do pet godina imati gdje odlagati otpad.

-Problem je velik i pokušavam uspostaviti kontakte i s resornim Ministarstvom u kontinuitetu od sada već godine dana. Nažalost, održan je jedan sastanak krajem prošle godine sa sada već bivšim ministrom. Tražim kontakte i prema novom ministru, hoću li uspjeti, nisam siguran, ali nastojim to što prije. Što se tiče upravnog spora, želio bih da se što prije donese pravni lijek jer je to zadiranje u pravo vlasništva. Netko drugi želi upravljati vašim zemljištem, mimo svega što je propisano – zaključio je Batinić.

tklopotan / www.sjever.hr
25.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.