Now Reading:
Poslastica za ljubitelje vina i zagorskih štrukli: dođite na Bedekovčanska jezera i okusite najbolje od Zagorja!
Full Article 2 minutes read

Poslastica za ljubitelje vina i zagorskih štrukli: dođite na Bedekovčanska jezera i okusite najbolje od Zagorja!

Idućeg vikenda Bedekovčanska jezera bit će pravo mjesto za sve ljubitelje dobre kapljice i zagorskih štrukli. Naime, u petak je na redu 54. Sajam i izložba zagorskih vina, dok je subota rezervirana za pripremu i degustaciju prepoznatljivog brenda Zagorja – zagorskih štrukli.

Hrvatsko zagorje oduvijek je bilo omiljena destinacija za posjetitelje termalnih kupališta te kulturnih i prirodnih znamenitosti koji su po povratku uživali u delicijama obiteljskih gospodarstava na čijem su se stolu uvijek našli i Zagorski štrukli.

S obzirom da se unazad nekoliko godina u komercijalizaciji ugostiteljske ponude tradicionalan recept gotovo izgubio, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Štruklijadom nastoji promovirati i zaštititi zagorske štrukle kao prepoznatljiv zagorski brend.

Izložbeno natjecateljski karakter manifestacije privlači brojne ugostitelje koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja zagorskih štrukli te se izboriti za titulu prvih štrukla Zagorja, dok donatorski karakter manifestacije privlači brojne posjetitelje koji osim što imaju priliku isprobati najbolje zagorske štrukle, pomažu i rad humanitarnih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije.

No, Zagorje je osim po štruklima poznato po mnoštvo drugih kvalitetnih proizvoda, među ostalim i vinima, a kako bi se unaprijedilo i razvijalo vinarstvo i vinogradarstvo po 54. puta održat će se Sajam i izložba zagorskih vina.

Dođite i vi na ove manifestacije i uživajte u svim čarima koje Zagorje nudi.

www.sjever.hr / visitzagorje.hr
25.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.