Now Reading:
Sjećanje na 27. lipanj 1991.: Bogatim programom branitelji iz Zagrebačke županije obilježit će svoj dan
Full Article 50 second read

Sjećanje na 27. lipanj 1991.: Bogatim programom branitelji iz Zagrebačke županije obilježit će svoj dan

Polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i svetom misom u subotu započinje obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

Podsjetimo, Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Naime, 27. lipnja 1991. godine na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu.

Centralna svečanost obilježavanja Dana branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad s početkom u 11 sati, dok će u 13 sati biti održano zajedničko druženje uz glazbu i prigodni vojnički ručak.

Tradicionalno i ove godine povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, delegacija Zagrebačke županije će u ponedjeljak odati počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko s početkom u 9 sati.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
24.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.