Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI ZA RODITELJE Grad Čakovec izjednačit će cijene privatnih i javnih vrtića!
Full Article 3 minutes read

ODLIČNE VIJESTI ZA RODITELJE Grad Čakovec izjednačit će cijene privatnih i javnih vrtića!

Grad Čakovec intenzivno radi na izjednačavanju cijena privatnih i javnih vrtića, najavila je gradonačelnica Ljerka Cividini u petak uoči sjednice Gradskog vijeća. No, to nisu jedine dobre vijesti koje iz Grada stižu za roditelje.

Naime, na sjednici čakovečkog Gradskog vijeća raspravljalo se o nekoliko tema koje su prije svega važne za roditelje predškolaca i školaraca. Kao što je gradska uprava već i najavljivala, u Slemenicama se otvaraju dvije nove jasličke skupine.

-Započeli su radovi te je prijavljeno i vanjsko uređenje na Europski fond i vjerujemo da će taj dio biti spreman do 1. studenog kako bi se mogle upisati nove jasličke skupine – rekla je Cividini te dodala kako problem s nedostatkom jasličkih kapaciteta ostaje aktualan.

No, Grad je na Nacionalni program otpornosti i oporavka prijavio projekte rekonstrukcija dječjih vrtića Cipelica i Cvrčak, kao i projekt izgradnje novog vrtića na čakovečkom Jugu, pa se nadaju da će na taj način uspjeti osigurati nove skupine u javnim vrtićima.

Dotada rješenje vide u izjednačavanju ekonomskih cijena privatnih i javnih vrtića. Kako je pojasnila Cividini, u tijeku su intenzivni razgovori s ravnateljima i vlasnicima privatnih vrtića kako bi svi roditelji djece s područja Grada plaćali jednak iznos cijene vrtića, neovisno o tome pohađaju li privatni ili javni vrtić i to tako dugo dok Grad Čakovec neće raspolagati dovoljnim kapacitetom za sve mališane.

-Nadam se i vjerujem da će razgovori doći do kraja i željenog rezultata, te da ćemo na jesen ili s novom proračunskom godinom krenuti s objedinjenom ekonomskom cijenom – poručila je gradonačelnica.

Na sjednici se raspravljalo o još jednoj važnoj temi za roditelje, sufinanciranju produženog boravka u predstojećoj školskoj godini. Naime, Grad produženi boravak za kojeg je zasad prijavljeno 233 djece sufinancira u iznosu od 50 posto, a odlukom Gradskog vijeća, to se nastavlja i ove godine.

-Kako bi roditeljima olakšali financiranje školovanje osnovnoškolaca i ove godine u proračunu osigurali smo sredstva za sufinanciranje i kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehnički odgoj. Tako da će roditelji djece prvog, drugog i trećeg razreda ostvariti pravo na sufinanciranje od 200 kuna, učenika četvrtih razreda od 300 kuna, dok će roditelji učenika od petog do osmog razreda dobiti sufinanciranje radnih bilježnica i nabrojenog materijala u iznosu od 400 kuna – najavila je Cividini.

tklopotan / www.sjever.hr
24.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.