Now Reading:
IVANEC DOBIVA NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE Projekt je vrijedan oko 3,2 milijuna kuna i smanjit će količinu otpada u Jerovcu
Full Article 2 minutes read

IVANEC DOBIVA NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE Projekt je vrijedan oko 3,2 milijuna kuna i smanjit će količinu otpada u Jerovcu

Kako bi se povećala količina odvojenog prikupljenog otpada te smanjila količina otpada na odlagalištu u Jerovcu, u Ivancu će se uskoro graditi novo, veće reciklažno dvorište, a ugovor o gradnji u petak su potpisali ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić i direktor Hidroinga d.d. Varaždin Danijel Risek.

Na reciklažnom dvorištu moći će se odlagati sve vrste otpada, čak i određene kategorije opasnog otpada koji nastaje u kućanstvu, a vrijednost projekta je oko 3,2 milijuna kuna.

-Projekt smo kandidirali u drugoj polovici prošle godine prema Ministarstvu gospodarstva i zaštite okoliša, odobren je i nakon projektiranja i svih postupaka nabave prišlo se potpisivanju ugovora. Financiranje je 79 posto Fond, 21 posto Grad Ivanec, s time da Grad još ima oko 90 tisuća kuna troškova vezano uz poslove nadzora i priključenja na energente – rekao je gradonačelnik Batinić.

Naglasio je kako je riječ o puno većem reciklažnom dvorištu od postojećeg.
-Ivanec je puno veći grad i ima veće potrebe, standarde i kriterije od onih koje je zadovoljavalo postojeće reciklažno dvorište. Radi se o ukupnoj površini od oko 5200 kvadrata, s pristupnom cestom, to je ograđena površina s novim ulazom i neće se ulaziti kroz dvorište Ivkoma – rekao je Batinić.

Upravljanje će Grad povjeriti komunalnoj tvrtki Ivkom koja i inače obavlja sakupljanje i zbrinjavanje otpada. Cilj je s ovim reciklažnim dvorištem, ali i odvajanjem koje građani rade u svojim kućama i dvorištima, dodatno izdvojiti otpad i smanjiti količine na odlagalištu u Jerovcu.

Radovi kreću za otprilike osam dana, a rok izvođenja je devet mjeseci.
-Izvodi se više niskogradnja, znači instalaterski radovi, oprema, kanalizacija, elektroinstalacije. Nadamo se da ćemo radove izvesti u roku, do kraja godine, za šest do sedam mjeseci – rekao je Risek dodavši da projekt nije zahtjevan te da su dosad već napravili reciklažna dvorišta u Novom Marofu i Murskom Središću, a pred završetkom je i ono u Maruševcu.

Vrijedi napomenuti kako će građani moći sve, pa i posebne, problematične vrste otpada, predati bez ikakve naknade.

a.kučić/sjever.hr
24.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.