Now Reading:
Gradonačelnica Cividini ugostila čakovečke osnovnoškolce i njihove vršnjake iz Rumunjske, Turske i Poljske: Tako se jača suradnja, šire prijateljstva, ruše predrasude…
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnica Cividini ugostila čakovečke osnovnoškolce i njihove vršnjake iz Rumunjske, Turske i Poljske: Tako se jača suradnja, šire prijateljstva, ruše predrasude…

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini ugostila je ekipu koju su okupili učenici I. osnovne škole Čakovec, odnosno delegaciju učenika i mentora iz Rumunjske, Turske i Poljske.

Oni su boravili u Međimurju kako bi učili o prirodi, okolišu te upoznali primjere dobre prakse. Zajedno s čakovečkom školom dio su kratkoročne razmjene učenika i Erasmus + projekta: „What’s up Mr Bug? – Insects As the Wonder of Ecosystem“ koji ima za cilj proširiti njihovo znanje o ekosustavu i okolišu za njegovo očuvanje i zaustavljanje klimatskih promjena. Posjetili su pritom hotel za kukce, boravili u Perivoju, upoznali crvene vjeverice, prepoznali mlade sadnice, njih čak 240 koliko je u godinu dana posađeno u gradu, napisala je na društvenoj mreži gradonačelnica koja je i sama nekad bila učenica Prve.

-Priliku smo iskoristili da uz pohvale koliko je naš Čakovec zelen i okrenut brizi o ekosustavu, prezentiraju dosad urađeno uz projekt. Ovo je samo jedan u nizu projekata čakovečke škole kojim se goste upoznaje s hrvatskom kulturom, tradicijom i običajima, ali se i jača suradnja, šire prijateljstva, ruše predrasude te jačaju jezične kompetencije. Čestitam ravnatelju Siniši Stričaku te učiteljicama Mariji Toplek, Heleni Slamek, Slavici Pospiš i Draženki Blažeka koje su pripremile radionice za učenike, napisala je Cividini.

Dodala je kako se nada da će učenici ponijeti iz Čakovca nezaboravne trenutke, ojačati prijateljske odnose koji će pak pridonijeti zajedništvu koje će biti temelj daljnje suradnje i napretka partnerskih škola i zajednice.

www.sjever.hr/izvor i foto: fb- lj. cividini
24.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.