Now Reading:
Župan Posavec upriličio prijem za dobitnike Oskara znanja: Oni su motivacija svojoj generaciji!
Full Article 3 minutes read

Župan Posavec upriličio prijem za dobitnike Oskara znanja: Oni su motivacija svojoj generaciji!

Na kraju još jedne školske godine sumiraju se rezultati, a međimurska županija odlučila je nagraditi uspješne učenike, prije svega one koji su postigli iznadprosječne rezultate, stoga je u četvrtak u Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju Metalska jezgra i u Čakovcu upriličen prijem za učenike dobitnike nagrade Oskar znanja i njihove mentore.

Svojim uspjesima i rezultatima na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu, Oskar znanja osvojila su 353 učenika, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 40 učenika.

Župan Matija Posavec rekao je da uspješnim učenicima želi stisnuti ruku, čestitati im na odličnim rezultatima jer oni su ti koji daju sliku međimurskog obrazovanja.
-Želimo im zahvaliti na svemu što su postigli jer su oni i motivacija svojoj generaciji. Oskar znanja je nešto najvažnije, najvrednije i najbolje što se događa u državi, kad govorimo o vrednovanju obrazovanja. Ove godine imamo čak osam Oskara znanja u osnovnim i srednjim školama i međunarodnu Olimpijadu s koje se jedna učenica iz gimnazije vratila s čak dvije medalje – rekao je župan.

Dodao je kako mu je želja da te medalje učenicima budu priznanje za sve što su uložili u sebe i napravili tijekom svog obrazovanja.
-Želim i da oni budu motivator drugima, da shvate da svatko od učenika ima potencijal i da taj potencijal s puno samopouzdanja treba staviti na površinu i dati se od sebe da danas-sutra budu uspješni ljudi jer to će im to sasvim sigurno biti velika i važna stvar u životu – naglasio je Posavec.

Učenica koja je ove godine dobila dva Oskara znanja je Ema Novak.
-Konkurencija je među svim učenicima države, a natjecanja su zahtjevna i potrebno je mnogo raditi da bi se postigao ovakav rezultat, ali uz pomoć mentora i puno truda sam uspjela – kazala je Ema koja je polaznica Centra izvrsnosti Međimurske županije, što joj je, kaže, također pomoglo da ostvari dobre rezultate.

Među dobitnicima Oskara znanja je i osmašica Saša Cmrečnjak iz OŠ Belica koja je na državnom natjecanju sudjelovala u provjeri znanja njemačkog jezika, kategorija A.
-Mislim da je važno usavršavati svoje znanje, pokazati koliko učenik i mentor mogu zajedno napraviti i pomoći jedan drugome. Njemački mi se sviđa jer sam s njime odrasla, gledala crtiće na njemačkom i zato mi je i najbolje išao usmeni dio – rekla je Saša koja planira nastaviti školovanje za hotelijersko-turističkog tehničara, smjer u kojem će imati čak šest stranih jezika, a njemački će biti prvi.

Učiteljica u OŠ Belica, Marijana Marčec, naglasila je da je iznimno bitno da učenici budu motivirani za učenje stranih jezika.
-To je kompetencija koja je jako bitna za cijeli život, posebno za osmaše koji biraju svoje buduće zanimanje, a trebat će im i za cjeloživotno iskustvo. Njemački jezik je izuzetno težak, a ono što je bitno jest dodatna izvannastavna aktivnost – kazala je Marčec.

Prijemu je nazočila i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak koja je pohvalila župana Posavca koji, naglasila je, ima sluha za sve to jer bez podrške sredina ne bi mogla ići naprijed, a učenicima je poručila:
-Možda ćete uložiti puno truda i ne uspjeti, ali nikad nemojte odustati. Uspjeh je borba sa samim sobom.

a.kučić/sjever.hr
23.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.