Now Reading:
Više od 250 plesača i svirača na 24. Županijskoj smotri folklora Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Više od 250 plesača i svirača na 24. Županijskoj smotri folklora Koprivničko-križevačke županije

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u Svetom Petru Orehovcu je prošlog vikenda održana 24. Županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora. Organizator smotre bila je Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćini smotre članovi KUD-a „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec.

U ime Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, sve prisutne sudionike i posjetitelje pozdravila je Nada Šešić koja je istaknula da ne moramo brinuti za opstanak kulturnog amaterizma zbog svih vrijednih i talentiranih ljudi koji čuvaju našu kulturnu baštinu i promoviraju svoja mjesta, općine i županiju unutar i izvan granica Hrvatske.

Načelniku Općine Franji Poljaku i domaćinima iz Svetog Petra Orehovca zahvalila je na domaćinstvu, sudionicima zaželjela uspješan nastup i otvorila Smotru.

U programu je sudjelovalo 250 plesača i svirača iz 9 Udruga, a sudjelovali su: KUD „Petar Preradović“-Đurđevac, KUD „Rudar“ -Glogovac, KUD „Prigorje“- Križevci,  DIF Koprivnički Ivanec, KUD „Srce“- Koprivnica, KUD „Tomislav“ -Sveti Ivan Žabno,
KUD „Prigorec“- Sveti Petar Orehovec, HFD „Sesvečice“ -Podravske Sesvete i Udruga „Prekodravski zvon“ -Gola .

Odlukom Prosudbene komisije Hrvatskog sabora kulture, dr. sc. Tvrtko Zebec, Zrinka Posavec i Vesna Peršić Kovač, Županiju će 27. kolovoza 2022. na 29 . Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji predstavljati KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca u kategoriji koreografiranog folklora i KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec u kategoriji izvornog folklora. Na 57. Vinkovačkim jesenima 18. rujna Koprivničko-križevačku županiju će predstavljati KUD „Prigorje“- Križevci, a predstavnika Županije za sudjelovanje na 56. Đakovačkim vezovima Selektori nisu odabrali.

www.sjever.hr/kckzz.hr
23.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.